Κακοκαιρία Ελπίδα: Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία

Κακοκαιρία Ελπίδα: Σοβαρά προβλήματα σε όλη τη χώρα – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Χιονόπτωση στην Αγία Παρασκευή INTIME NEWS

Δεκάδες κλήσεις έχει δεχθεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία για απεγκλωβισμούς οδηγών κυρίως στη βορειοανατολική Αττική και από ολόκληρη την Εύβοια λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που επικρατεί. Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί. Πού απαιτούνται αλυσίδες.

Δυνατό είναι το χτύπημα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» στη χώρα. Στην Αττική, από τις σφοδρές χιονοπτώσεις που έχουν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί σε ολόκληρο τον νομό, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από το ύψος της Γέφυρας Καλυφτάκη στην Κηφισιά, έως και τα όρια της Θεσσαλονίκης για το ρεύμα προς Αθήνα και στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη έως τα όρια της Φθιώτιδας.

Για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα είναι υποχρεωτική η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων κατά μήκος της Εθνικής Οδού.

Εντός της Αττικής διακόπηκε πλέον η κυκλοφορία στην Λ. Ελ. Βενιζέλου στην Ηλιούπολη και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την Πλατεία 28ης Οκτωβρίου προς την Περιφερειακή Καρέα.

Αντίστοιχα έχει διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Λ. Παν. Κανελλοπούλου από την οδό Πίνδου έως την Περιφερειακή Υμηττού. Στην Επαρχιακή Οδό Οινόης-Μαγούλας από το ύψος του εργοστασίου Τιτάν στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Επαρχιακή Οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα από το 12ο χλμ, θέση Λούμπα προς Μέγαρα.

Πρόσθετα από νωρίς το πρωί, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Λ. Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Διονύσου από το ύψος του 414 Στρατιωτικού Νοσοκομείου προς τον Άγιο Πέτρο και έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» στο ρεύμα προς Θήβα.

Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στην Λ. Διονύσου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στα δυο ρεύματα της οδού που συνδέει την Καισαριανή από το ύψος της Καλοπούλας προς Υμηττό, στην Λ. Φυλής από το ύψος της ταβέρνας «Το νέο φαράγγι» έως τα όρια της Αττικής και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, στην οδό Τατοΐου από το ύψος της οδού Χλόης έως τα βασιλικά κτήματα και στα δύο ρεύματα και στην οδό Τατοΐου από το ύψος του οικισμού Αγίου Μερκουρίου έως το ύψος της Ιπποκρατείου Πολιτείας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Υποχρεωτική είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην οδό Δερβενοχωρίων από το ύψος της καντίνας με την επωνυμία «Θανάσης», στο ρεύμα προς Βοιωτία, στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θηβών από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων «Cyclon» και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Οδηγίες της ΕΛ.ΑΣ. για αποφυγή μετακινήσεων

Το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συνιστά στους πολίτες, οι οποίοι διαμένουν στην Αττική και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, που επικρατεί έντονη χιονόπτωση, καθώς και σε περιοχές σε όλη την επικράτεια, όπου εκδηλώνονται ακραία καιρικά φαινόμενα, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Διακοπές στην κυκλοφορία εντοπίζονται επίσης στην Εύβοια, στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Αχαΐας, στο οδικό δίκτυο των νησιών των Κυκλάδων και συγκεκριμένα σε Άνδρο, Τήνο, Σύρο και Νάξο, στην Κάρπαθο και στα ορεινά του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου στην Κρήτη. Στα υπόλοιπα ορεινά της χώρας και όχι μόνο είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Σε κάθε περίπτωση υπενθυμίζεται ότι, ενημέρωση σχετικά με διακοπές κυκλοφορίας καθώς και χρήσιμες συμβουλές για την οδική ασφάλεια, λόγω κακοκαιρίας και έντονων καιρικών φαινομένων, είναι διαθέσιμες σε ειδικό banner στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας (www.hellenicpolice.gr).

Κακοκαιρία Ελπίδα: Δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς οδηγών κυρίως σε Αττική και Εύβοια

Δεκάδες κλήσεις έχει λάβει το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής κυρίως για απεγκλωβισμούς οδηγών από αποκλεισμένους από το χιόνι δρόμους, κυρίως σε περιοχές της Βόρειας και Βορειοανατολικής Αττικής όπως Βαρυμπόμπη, Μεταμόρφωση, Καπανδρίτι και Αρτέμιδα και από ολόκληρη την Εύβοια, από την Νότια, την Κεντρική και την Βόρεια Εύβοια.

Πιο συγκεκριμένα, από το πρωί έως το μεσημέρι, η Πυροσβεστική δέχτηκε 87 κλήσεις για παροχές βοήθειας από ολόκληρη την χώρα, εκ των οποίων οι 68 ήταν από την Αττική. Εξ αυτών 39 κλήσεις αφορούσαν απεγκλωβισμούς οδηγών και 16 μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση. Οι υπόλοιπες ήταν μεταφορές πεζών κλπ. σε σύνολο 93 ατόμων στα οποία παρασχέθηκε έως τώρα βοήθεια εκ των οποίων οι 80 στην Αττική.

Κακοκαιρία Ελπίδα: Νεκρή μία ηλικιωμένη στην Χαλκίδα από φωτιά σε θερμαντικό μέσο

Νεκρή δυστυχώς ανασύρθηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα από άντρες της Πυροσβεστικής, μέσα από το σπίτι της, επί της οδού Μαργαρίτη, στην περιοχή Λιβάδια, στην Χαλκίδα, όπου ξέσπασε φωτιά κατά πάσα πιθανότητα από ηλεκτρικό θερμαντικό μέσο. Στο σημείο επιχείρησαν πέντε πυροσβέστες με δύο οχήματα ενώ έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της τραγωδίας, διενεργεί το αρμόδιο Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα