Λίγες βροχές και μελτέμι έως 7 μποφόρ την Δευτέρα

Λίγες βροχές και μελτέμι έως 7 μποφόρ την Δευτέρα
Σύννεφα Eurokinissi

Κανονικές θερμοκρασίες και τοπικές νεφώσεις την Δευτέρα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια με λίγες βροχές και στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός

  • Η θερμοκρασία θα πέσει και θα επανέλθει σε επίπεδα κανονικά για την εποχή

  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 5-6 και τοπικά 6-7 μποφόρ

 

Τη Δευτέρα στη Μακεδονία, τη Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, τη Θεσσαλία και την Ηπειρο, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ηπειρωτικά, ενώ στην Κρήτη θα υπάρχουν παροδικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βόρεια μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 29 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 28 , στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 32 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και ανατολικά τις πρωινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου ενώ στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη παροδική συννεφιά με πιθανότητα βροχών

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα σποραδικών βροχών και σταδιακή βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και το βράδυ πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 14/9/2009 είχαμε ισχυρή καταιγίδα σε Μεσσηνία και Ηλεία. 92 χιλιοστά βροχής στο Κατάκολο, 130mm στη Κέα. Ανεμοστρόβιλος στη Καλαμάτα. Το 2014 σημειώθηκαν πλημμύρες και κατολισθήσεις σε Καστοριά και Ματσούκι Ιωαννίνων. Ζημιές σε καλλιέργειες στους Σοφάδες Καρδίτσας λόγω χαλαζόπτωσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα