Ισπανικές εταιρείες αναζητούν “πράσινες” επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες στην Ελλάδα

Ισπανικές εταιρείες αναζητούν “πράσινες” επενδυτικές ευκαιρίες και συνεργασίες στην Ελλάδα
Ανεμογεννήτριες στη θάλασσα ASSOCIATED PRESS

Οι εκπρόσωποι ισπανικών εταιρειών εκτιμούν ότι η μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για την μεταφορά φυσικού αερίου και ρεύματος προς την Κεντρική Ευρώπη διαμορφώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον επενδυτικό περιβάλλον.

Σημαντικές ευκαιρίες για “πράσινες” επενδύσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας διαβλέπουν σημαντικές ισπανικές εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν στο Ελληνο-Ισπανικό Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στον τομέα των ΑΠΕ, καθώς οι εκπρόσωποι των ισπανικών εταιρειών εκτιμούν ότι η σχεδιαζόμενη μετατροπή της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο για την μεταφορά φυσικού αερίου αλλά και ηλεκτρικού ρεύματος προς την Κεντρική Ευρώπη διαμορφώνει ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον επενδυτικό περιβάλλον είτε για να επιχειρήσουν το βήμα εισόδου στην ελληνική αγορά είτε, για κάποιες από αυτές, να επιχειρήσουν να ενισχύσουν την παρουσία τους.

Αξιόλογες ευκαιρίες διαβλέπουν και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Πρόκειται για τις:

-Acciona Industrial S.A., η οποία αναπτύσσει έργα ΑΠΕ όλων των ειδών

-Andal Building Technologies, που ειδικεύεται σε “έξυπνες” λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια

-C. Rokas S.A. (Rokas Renewables), που πρωταγωνιστεί στην ελληνική αγορά ΑΠΕ εδώ και 25 χρόνια

-Econward Tech S.L., η οποία ειδικεύεται στη διαχείριση οργανικών αποβλήτων, την παραγωγή βιομάζας και τα βιοκαύσιμα δεύτερης γενιάς

-Elecnor Servicios y Proyectos S.A.U., η οποία αναπτύσσει ενεργειακές υποδομές παραγωγής, μεταφοράς και διανομής ενέργειας, ενώ δραστηριοποιείται και στον τομέα των υδρογονανθράκων

-Lantania S.A., η οποία αναπτύσσει και διαχειρίζεται επενδυτικά πρότζεκτς σε διάφορους τομείς, μεταξύ των οποίων και η ενέργεια

Το Ελληνο-Ισπανικό Φόρουμ

Το Ελληνο-Ισπανικό Φόρουμ διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της ισπανικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ισπανικού φορέα προώθησης εμπορίου και επενδύσεων ICEX, σε συνεργασία με την Enterprise Greece και με τη στήριξη του υπουργείου Εξωτερικών και της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας.

Στο φόρουμ συμμετείχαν συνολικά 17 ισπανικές εταιρίες και περισσότερες από 50 ελληνικές, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς.

Από τις συζητήσεις, επιβεβαιώθηκε που έγιναν κατά τη διάρκεια του Φόρουμ επιβεβαιώθηκε το ενεργό ενδιαφέρον των ισπανικών εταιριών για επιχειρηματικές συνεργασίες στην Ελλάδα.

Στα πλαίσια του Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε και διμερής συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υφυπουργού Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστα Φραγκογιάννη και της υφυπουργού Εμπορίου της Ισπανίας και προέδρου του ICEX Xiana Mendez.

Η μεταξύ τους συζήτηση επικεντρώθηκε στους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος με τα μεγαλύτερα περιθώρια προώθησης των διμερών οικονομικών σχέσεων, όπως οι παραδοσιακοί κλάδοι του τουρισμού και του real estate, αλλά και άλλοι, όπως οι ΑΠΕ και οι νέες τεχνολογίες σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, οι οποίοι εκτιμήθηκε ότι μπορούν να αποτελέσουν την βάση της εμβάθυνσης των διμερών οικονομικών σχέσεων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα