Καιρός: Λίγες βροχές το Σάββατο και βελτίωση από Κυριακή

Καιρός: Λίγες βροχές το Σάββατο και βελτίωση από Κυριακή
Συννεφιά στην Αττική Eurokinissi

Επανέρχεται μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία σε επίπεδα κοντά στα κανονικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. 

Ο καιρός με μια ματιά

•Λίγες βροχές, κατά κανόνα ασθενείς κυρίως στα ανατολικά και νότια μέχρι το Σάββατο

•Η θερμοκρασία θα επανέλθει σε επίπεδα κοντά στα κανονικά μέσα στο Σαββατοκύριακο

•Οι άνεμοι στα πελάγη τις επόμενες ημέρες στα 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ με εξασθένηση

Σήμερα Παρασκευή στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 21, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24, στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΕ ΕΝΑ ΒΙΝΤΕΟ

Κύριο χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο οι λίγες βροχές και οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο . Από Κυριακή βελτίωση ενώ από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει η τάση για πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ

Στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τα νησιά του βορείου Αιγαίου, νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς βροχές, που το απόγευμα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη θα φτάσει τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 26 με 27 βαθμούς.

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά έως 7 μποφόρ. Στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΚΑΙΡΟΣ ΤΡΙΤΗ

Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά ηπειρωτικά έως 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καιρός Αττική

Στην Αθήνα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις . Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές κάτω από τα κανονικά επίπεδα και θα κυμαίνεται περί τους 22 με 26 βαθμούς Κελσίου .

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστες τιμές περί τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα