Καιρός: Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς

Καιρός: Τοπικές βροχές κατά κανόνα ασθενείς
Βροχή στην Αργολίδα Eurokinissi

Σχετικά χαμηλές θερμοκρασίες και βοριάδες 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

•Παροδικές βροχές στα δυτικά κεντρικά και βόρεια και στην Κρήτη. Λίγες τοπικές νεφώσεις στα υπόλοιπα

•Η θερμοκρασία α πέσει κι άλλο και στα κεντρικά και βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 21 με 24 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 26 με 27 βαθμούς

•Οι άνεμοι στο Ιόνιο 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες 6-7 και τοπικά 8 μποφόρ

Σήμερα Παρασκευή στο Ιόνιο, τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη προβλέπονται τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 21, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 24, στα δυτικά ηπειρωτικά και τα νησιά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ

Κύριο χαρακτηριστικά του καιρού το επόμενο διήμερο οι λίγες βροχές, οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ενισχυμένοι βοριάδες στο Αιγαίο . Από τα μέσα προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδος υπάρχει η τάση για πολλές βροχές , κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ την 1/10/1991 είχαμε ρεκόρ θερμοκρασιών με 38°C στην Ελευσίνα, 38.2 στη Ν. Φιλαδέλφεια 40°C στην Κυψέλη. — Το 2003 δημιουργήθηκε ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο. — Το 2005 εκδηλώθηκαν ισχυρές βροχές στη Μακεδονία με πλημμύρες στη Χαλκιδική. — Το 2013 είχαμε μεγάλο υδροσίφωνα μεταξύ Λευκίμης Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας. Χαλαζοπτώσεις σε Αχαΐα και Ηλεία, πλημμύρα με ζημιές στη Λέρο. Πτώσεις δέντρων στη Ρόδο λόγω ισχυρών ανέμων.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα