Η επίσκεψη στη ΔΕΘ και τα τηλεφωνήματα με Χουλιαράκη και Λούκα

Η επίσκεψη στη ΔΕΘ και τα τηλεφωνήματα με Χουλιαράκη και Λούκα
Από τη συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην περσινή 83η ΔΕΘ MotionTeam

Με τον Γιώργο Σταθάκη, υπεύθυνο Προγράμματος, συναντήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ προήδρευσε σύσκεψης με τους βουλευτές Βορείου Ελλάδας του κόμματός του. Την Παρασκευή το βράδυ οι συναντήσεις με τους φορείς της περιοχής στην Θεσσαλονίκη.

Τις τελευταίες πινελιές στην ομιλία του στη ΔΕΘ το Σάββατο στο Βελλίδειο βάζει ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς πρόκειται για την πρώτη ουσιαστικά παρέμβασή του για την επόμενη ημέρα και όλοι φυσικά περιμένουν να δουν πώς θα τοποθετηθεί.

Πέραν των συσκέψεων που έχει με στελέχη του κόμματός του και τα τετ α τετ με τους τομεάρχες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομιλεί και με πρόσωπα που εμπιστεύεται ιδιαίτερα, έστω και αν δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για παράδειγμα, πέραν του Ευκλείδη Τσακαλώτου, έχει σε μεγάλη εκτίμηση τη γνώμη του Γιώργου Χουλιαράκη, με τον οποίο συνομιλεί τηλεφωνικά, καθώς ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών μπορεί να επέστρεψε στο Πανεπιστήμιό του, όμως παρακολουθεί στενά τα τεκμαινόμενα, ενώ έχει ανοιχτή γραμμή και με τους δανειστές. Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών, ο οποίος επέστρεψε στον ιδιωτικό τομέα στον οποίο εργαζόταν πριν κληθεί να αναλάβει κυβερνητικά καθήκοντα΄

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε και με πρόσωπα εκτός κόμματος, όπως πχ με τη Λούκα Κατσέλη, στις απόψεις της οποίας τρέφει επίσης μεγάλη εκτίμηση.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η συζήτηση με τον Γιώργο Σταθάκη, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη του επικεφαλής για ντη διαμόρφωση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σχετική Επιτροπή της οποίας θα προισταται να συγροτείται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας το βράδυ της Παρασκευής, ενώ χθες ,Τετάρτη, συναντήθηκε με τους βουλευτές του ΣΥΡΖΑ επίσης από τη Βόρεια Ελλάδα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα