Επίθεση με βιτριόλι: Ιωάννα για τη 36χρονη – “Θα βγει από τη φυλακή και θα θέλει να με αποτελειώσει”

Επίθεση με βιτριόλι: Ιωάννα για τη 36χρονη – “Θα βγει από τη φυλακή και θα θέλει να με αποτελειώσει”
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο EUROKINISSI

"Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Δεν έχεις να μου πεις τίποτα τώρα; Κάτι;", είπε η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι εναντίον της.

Ενώπιος ενωπίω βρέθηκαν η Ιωάννα Παλιοσπύρου και η κατηγορούμενη. Η Ιωάννα βρέθηκε ένα μέτρο από την κατηγορούμενη και την κοίταξε ευθέως στα μάτια, λέγοντάς της:

«Δε θες να με κοιτάξεις, να με θαυμάσεις, ξέρω δεν τα πήγες τόσο καλά όσο ήθελες αλλά κάτι έχει γίνει. Ντρέπεσαι καθόλου; Μόνο να παίζεις θέατρο ξέρεις. Δεν έχεις να μου πεις τίποτα τώρα; Κάτι; Κοριτσάκι μου όπως μου έλεγες; Κοριτσάκι μου; Δεν έχεις βάλει μυαλό ένα χρόνο που είσαι μέσα; Τι πρέπει να σου συμβεί; Εγώ είμαι εδώ, δεν θα φύγω, περιμένω να μου πεις. Ό,τι και να κάνεις έχεις ξευτιλιστεί, ό,τι και να κάνεις».

Ο αδελφός της κλώτσησε την καρέκλα. «Μίλα ρε φίδι! Σκρόφα!»

Οι φρουροί, παρακάλεσαν την Ιωάννα να αποχωρήσει. Τελικά, άδειασαν την αίθουσα μέχρι να ξεκινήσει και απομάκρυναν την κατηγορούμενη.

Η κατηγορούμενη παρά τα λόγια της Ιωάννας παρέμεινε ατάραχη, χωρίς να της απαντήσει ή να την κοιταξει στα μάτια.

Στο δικαστήριο η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, Έφη Καρακαντζούλα ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME

Με την ολοκλήρωση της ακροαματικής διαδικασίας, η Ιωάννα Παλιοσπύρου δήλωσε σχετικά:

“Θέλω να πω για αυτά που ψέλλισε ότι γνωρίζω το λόγο που έγιναν όλα αυτά. Ο αστυνομικός μου είχε κλείσει την οπτική επαφή και η αίθουσα είχε κακή ακουστική και δεν άκουσα.

Να σταματήσει να παίζει θέατρο η κυρία αυτή. Το έχουμε καταλάβει όλοι. Να σταματήσει να υποτιμά τη δικαιοσύνη και την κοινή γνώμη. Είναι προφανές πως ακόμα και σήμερα παίζει θέατρο, δεν υπάρχει ίχνος μεταμέλειας. Δεν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει. Πιστεύω ότι όσα χρόνια και να μείνει στη φυλακή θα βγει και θα θέλει να με αποτελειώσει”.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Τρίτη 5 Οκτωβρίου όπου θα συνεχίσει η εξέταση των μαρτύρων κατηγορητηρίου.

Ευδιάθετη μετά το έγκλημα η κατηγορούμενη

Φιλική, ήρεμη και με… ανθρωποκτόνο δόλο. Με αυτά τα λόγια οι μάρτυρες κατηγορίας παρουσίασαν την 36χρονη κατηγορούμενη, καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

“Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύς σύντομος διάλογος, ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή“, ανέφερε νωρίτερα η οδηγός ταξί, η οποία μετέφερε την 36χρονη μακριά από τον τόπο του εγκλήματος.

Όπως είπε στο δικαστήριο, η γυναίκα “επέστρεψε τρέχοντας” και για το λόγο αυτό “νόμιζα ότι έχει πολλά ραντεβού για δουλειά και βιαζόταν”. Μάλιστα, επεσήμανε ότι επειδή φορούσε τη μάσκα, δεν έβλεπε αν χαμογελούσε, ωστόσο “μπορώ να πω ότι ήταν ευδιάθετη”.

Η μάρτυρας διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι τη μετέφερε δύο φορές με το ταξί της την προηγουμένη και ανήμερα της επίθεσης.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, οι ερωτήσεις που δέχθηκε η Ιωάννα Παλιοσπύρου αφορούσαν τόσο το πιθανό κίνητρο της κατηγορούμενης για αυτή τη σφοδρή επίθεση, όσο και για την “πέτρα του σκανδάλου”, τον 40χρονο που προσέγγισε μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης την Ιωάννα.

Εκτενής αναφορά έγινε και στην υγεία της καθώς και στο ενδεχόμενο μιας νέας επίθεσης σε βάρος της.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο δικαστήριο EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

 

Ο εκ των δικηγόρων Απ. Λύτρας, είπε στο δικαστήριο ότι υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες για την εμπλοκή και άλλων προσώπων. “Ο άντρας μέσω δικηγόρου του έχει αναφέρει ότι η κατηγορούμενη του είχε ζητήσει να παρακολουθεί το θύμα και να την προμηθεύσει με βιτριόλι. Αυτά τα γνωρίζουμε από πληροφορίες και από τη δικογραφία. Ζητάμε από το δικαστήριο να κληθούν για να δούμε αν υπήρχε βοήθεια προς την κατηγορούμενη χωρίς να υπονοούμε ότι υπάρχει θέμα συνεργίας” είπε χαρακτηριστικά.

Η κατάθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου ολοκληρώθηκε, με την υπεράσπιση να μην κάνει καμία ερώτηση. Ωστόσο εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η κατηγορούμενη επιχείρησε να παρέμβει στη διαδικασία, αρχικά χωρίς να ζητήσει το λόγο, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της οικογένειας της Ιωάννας.

Τι είπε η Ιωάννα για την κατηγορούμενη

Θυμίζουμε πως την Πέμπτη, η Ιωάννα έφτασε στα δικαστήρια στις 9 το πρωί, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της. Λίγα λεπτά μετά την άφιξή της, κατέφτασε και η 36χρονη κατηγορούμενη.

Στη κατάθεσή της, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Για όσο διάστημα ήμουν στο νοσοκομείο έλεγα στους αστυνομικούς ότι δεν έχω πειράξει κανένα. Προσπαθούσα να τους βοηθήσω αλλά δεν μπορούσα. Δεν πίστευα ότι κάποιος μπορεί να κάνει τέτοιο κακό. Κάποια στιγμή λοιπόν μου είπαν ότι είχαν καταλήξει ποιος έκανε την επίθεση. Μου μιλούσαν για την κατηγορούμενη και μου έλεγαν ότι εκείνη μου επιτέθηκε. Μαζί με αυτούς προσπαθούσα να και εγώ να καταλάβω και να τους βοηθήσω. Αν ισχύει, τους έλεγα, αυτό που μου λέτε, ότι με παρακολουθεί εδώ και 1,5 χρόνο, άρα ξέρει ότι δεν έχω καμία σχέση με αυτόν τον σύντροφο που είχε.

Δεν μπορούσαν να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα. Δεν ήξερα αν ισχύουν όλα αυτά, γιατί το έκανε αυτή, τι μου έχει συμβεί δε καταλάβαινα και δεν μπορούσαν να μου απαντήσουν. Μετά τη προφυλάκισή της προσπάθησα να εστιάσω στις δυνάμεις, για να μπορέσω να βγω από το νοσοκομείο και να βγάλω σε πέρας τα χειρουργεία που έπρεπε.

Στα μισά των χειρουργείων ο οργανισμός μου δεν άντεξε. Ανέβαζα πυρετό είχα πάθει λοίμωξη. Οι γιατροί μου είπαν ότι κινδυνεύσε η ζωή μου. Κόλλησα και δεύτερη λοίμωξη στο μάτι που κινδύνεψα για δεύτερη φορά να το χάσω. Κάποια στιγμή με τη βοήθεια των γιατρών τα ξεπεράσαμε. Ήρθε η στιγμή που μου ανακοίνωσαν ότι θα πάρω εξιτήριο.

Μου είπαν ότι επούλωσαν τα τραύματα που είχα, ότι ξεκινάει ένας μαραθώνιος και ότι χρειάζονται πολλά χειρουργεία για να είμαι λειτουργική, να κουνάω τα χέρια μου, το λαιμό μου. Μου λέγανε ότι είναι ένας μαραθώνιος με διάρκεια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα