Επίθεση με βιτριόλι: Ευδιάθετη μετά το έγκλημα η κατηγορούμενη

Επίθεση με βιτριόλι: Ευδιάθετη μετά το έγκλημα η κατηγορούμενη
Η κατηγορούμενη για την υπόθεση με το βιτριόλι ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Τι ανέφεραν οι μάρτυρες για τα όσα έλαβαν χώρα την ημέρα της σφοδρής επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου.

Φιλική, ήρεμη και με… ανθρωποκτόνο δόλο. Με αυτά τα λόγια οι μάρτυρες κατηγορίας έχουν παρουσιάσει την 36χρονη κατηγορούμενη, καταθέτοντας ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

“Κατά τη διάρκεια της κούρσας ήταν ένας πολύς σύντομος διάλογος, ήταν φιλική, ήρεμη, δεν αντιλήφθηκα ταραχή“, ανέφερε χαρακτηριστικά η οδηγός ταξί, η οποία μετέφερε την 36χρονη μακριά από τον τόπο του εγκλήματος. Όπως είπε στο δικαστήριο, η γυναίκα “επέστρεψε τρέχοντας” και για το λόγο αυτό “νόμιζα ότι έχει πολλά ραντεβού για δουλειά και βιαζόταν”. Μάλιστα, επεσήμανε ότι επειδή φορούσε τη μάσκα, δεν έβλεπε αν χαμογελούσε, ωστόσο “μπορώ να πω ότι ήταν ευδιάθετη”.

Η μάρτυρας διευκρίνισε στο δικαστήριο ότι τη μετέφερε δύο φορές με το ταξί της την προηγουμένη και ανήμερα της επίθεσης. “Η πρώτη ήταν στις 19 του μήνα, ήμουν στην περιοχή της Καλλιθέας, μου είπαν από την εταιρεία οτι είναι μια κυρία Ελληνοαμερικανίδα που έχει έρθει στην Ελλάδα για συνεντεύξεις για δουλειά, και να την παραλάβω από την περιοχή κοντά στην Αγία Ελεούσα, στη Θησέως, γιατί δεν έχει τηλέφωνο”, κατέθεσε η οδηγός και πρόσθεσε πως: “Πήγα την άλλη μέρα, πάλι στη Θησέως στην περιοχή της Αγίας Ελεούσας, είχα πάει νωρίτερα. Μου είπε ‘καλημέρα, περίμενε με, δεν θα αργήσω πολύ’. Εκεί κατάλαβα ότι πέρασε τον δρόμο απέναντι, δεν είδα αν κρατούσε κάτι στα χέρια της, θυμάμαι ξεκάθαρα ότι είχε τσάντα και πορτοφόλι, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι άλλο. Σε δέκα λεπτά ήρθε τρέχοντας και μου ζήτησε να την πάω στο ίδιο σημείο από όπου την είχα παραλάβει, μπήκε από την πόρτα πίσω μου αυτή τη φορά, από την πλευρά του δρόμου”.

“Τα γυαλιά της ήταν λιωμένα”

Στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε και ο διευθυντής της Ιωάννας Παλιοσπύρου, ο οποίος κατέβηκε από τα γραφεία αφού είχε φτάσει στο σημείο το ΕΚΑΒ. “Κατεβαίνοντας μετά την επίθεση, είδα το υγρό ήταν μέχρι την είσοδο. Οι τοίχοι άφριζαν. Υπάρχουν ακόμα σημάδια. Διαβρώθηκε η επιφάνεια, φαινόταν σκαμμένο και το μάρμαρο και οι τοίχοι”, περιέγραψε και πρόσθεσε: “Πήγα στο φαρμακείο να παραλάβω τα πράγματά της για να τα πάω στο νοσοκομείο. Ανοίγοντας την τσάντα διαπίστωσα ότι κρατάω τα γυαλιά της και είναι λιωμένα. Εκεί κατάλαβα ότι τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρά. Προσπάθησα να μάθω πως ήταν για να ενημερώσω τους οικείους της. Όταν μπήκα στην εντατική αυτό που αντίκρυσα, ήταν ένας άνθρωπος χωρίς τις αισθήσεις του με ένα χρώμα καφέ – μαύρο σε όλο το πρόσωπο και το χρώμα παρέπεμπε σε λείψανο. Άκουσα να ψελλίζει ‘καίγομαι και κρυώνω‘ και οι νοσοκόμοι της έδιναν σκευάσματα για να διαχειριστούν το σοκ. Μου είπαν ότι το βιτριόλι ακόμα διάβρωνε τους μύες της. Δεν μπορούσαν να με διαβεβαιώσουν για την κατάσταση της υγείας της, μόνο ότι η ζωή της είναι σε κίνδυνο”.

Επίσης, τόνισε: “Θυμάμαι τη μητέρα της να κλαίει στο διάδρομο και να μπαίνει μετά στο δωμάτιο χωρίς να προσπαθεί να το δείξει. Η Ιωάννα επίσης προσπαθούσε να μη δείχνει τι ένιωθε. Κατά τη νοσηλεία της ζητούσε συνέχεια τη μαμά της και προς το τέλος δεν ήθελε να φύγει από το νοσοκομείο γιατί ένιωθε ασφάλεια εκεί”.

“Δολοφονική πρόθεση”

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, το φθινόπωρο, η Ιωάννα τον κάλεσε στο τηλέφωνο και του ζήτησε αναστατωμένη να την επισκεφτεί. “Μου είπε για την τηλεφωνική επικοινωνία της ξαδέλφης της και της κατηγορουμένης. Κάλεσε την ξαδελφη της σε ανοιχτή ακρόαση γιατί δεν μπορεί να πλησιάσει το κινητό στο αυτί της και άκουγα. Εκείνη της ανέφερε ότι η κατηγορουμένη ρώτησε για το τι κάνει η Ιωάννα και αν μπορεί κάποιος να μπει στο νοσοκομείο να τη δει”, είπε και συνέχισε: “Εκεί άκουσα την ξαδέλφη της να της λέει ότι η κατηγορούμενη σχολίασε πως ‘δεν έγινε και τίποτα. Και να μην μπορεί να δουλέψει θα πάρει μια αποζημίωση ως εργατικό ατύχημα και θα κάθεται σπίτι’. Φαίνεται πως δεν έχει ανθρώπινη εμπάθεια, ενσυναίσθηση… μόνο ψυχρή δολοφονική πρόθεση απέναντί της”.

Πολ. Αγωγής: Τι γνωρίζετε για αυτά τα δύο άτομα που φέρονται εμπλεκόμενοι στην υπόθεση;

Μάρτυρας: Από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση, άκουσα ότι η κατηγορούμενη κάλεσε σε ένα νούμερο πάρα πολλές φορές την ημέρα της επίθεσης, ενώ σε προγενέστερο χρόνο είχε ζητήσει να της προμηθεύσει κάτι χωρίς να διευκρινίζεται ακριβώς τι. Διάβασα ότι ο δικηγόρος της έκανε δήλωση ότι εκείνη είχε ζητήσει στον εντολέα του να κάνει κάποιες ενέργειες και ότι όταν άκουσε για την επίθεση φοβήθηκε για τη ζωή του και δεν μίλησε για τη δράστη.

“Έχει πολύ δρόμο μπροστά της”

Η φίλη της Ιωάννας κατέθεσε ότι ήταν έντονο το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει. “Πολλές φορές μας λέγανε πηγαίνετε να τη δείτε γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει έπειτα, δεν μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε μαζί της, δεν μπορούσε καν να μιλήσει”, είπε, ενώ σε άλλο σημείο εξήγησε ότι η Ιωάννα είχε μια φυσιολογική ζωή, δεν δημιουργούσε ίντριγκες και αντιπαλότητες. “Δεν γνωρίζω την κατηγορούμενη, δεν μου είπε η Ιωάννα ποτέ για κάποιον Επαμεινώνδα Οικονόμου”, ξεκαθάρισε.

“Σας μιλάω και μου βγαίνουν με το ζόρι τα λόγια, δεν έχω βιώσει κάτι χειρότερο. Η Ιωάννα δεν θα γίνει ποτέ όπως ήταν πριν”,. τόνισε στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας: “Θέλω να είμαι αισιόδοξη ότι θα γίνει όσο το δυνατόν καλύτερη δουλειά αλλά είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες, παίρνει πάρα πολλά φάρμακα, έχει πολλά χειρουργεία μπροστά της, έχει πολλά βασανιστήρια θα πω εγώ”.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν και δύο μάρτυρες αστυνομικοί, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ηλεκτρονικά ίχνη που οδήγησαν στην κατηγορούμενη.

“Μετά την επίθεση (ήμουν υπευθυνος για την άρση απορρήτου για να συνεχίσουν οι αστυνομικοί το έργο) από το υλικό που είχε υπηρεσία είδαμε ότι η δράστις χρησιμοποιούσε ένα ταξί και είδαμε τις πινακίδες. Κάναμε άρση απορρήτου και είδαμε ότι ήταν σε εταιρεία. Είδαμε ότι έγιναν στις 18 και 19 Μαΐου κάποιες κλήσεις από τηλεκάρτα. Η μια κλήση ήταν από Ακαδημία και η άλλη από Συγγρού. Είδαμε ότι με τη συγκεκριμένη τηλεκάρτα επικοινώνησε και με κάποιον πακιστανικής καταγωγής. Είδαμε ότι υπήρχε και ένα κινητό σε αυτές τις κλήσεις και ήταν της κατηγορούμενης. Οι κλήσεις στον Πακισταντό έγιναν στις 29/4”,= αναφέρθηκε.

Εισαγγελέας: Τι είναι αυτό το άτομο;

Μάρτυρας: Από την άρση μπορούμε να καταλάβουμε ότι η τηλεκάρτα έχει ένα αριθμό και όπου κάνεις κλήση το καταγράφει. Είδαμε έτσι μετά την άρση ότι το κινητό προς τον Πακιστανό ήταν της κατηγορούμενης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα