Ο Αndy Fletcher στη Μαλακάσα το 2009 και η συναυλία των Depeche που δεν έγινε ποτέ

Ο Αndy Fletcher στη Μαλακάσα το 2009 και η συναυλία των Depeche που δεν έγινε ποτέ
15 Μαΐου 2013, ο David Gahan και ο Andy Fletcher (στο βάθος) σε συναυλία στο Βουκουρέστι με το άλμπουμ Delta Machine. Vadim Ghirda/AP Photo

Στα παρασκήνια της συναυλίας των Depeche Mode που δεν έγινε ποτέ στη Μαλακάσα, γελάσαμε με τα καλόκαρδα αστεία του Andy Fletcher.

12 Μαΐου 2009 και το βράδυ είναι η συναυλία των Depeche Mode στη Μαλακάσα. Η μέρα έχει κάτι το διαφορετικό όταν ετοιμάζεσαι να συναντήσεις το συγκρότημα που “συνόδευσε” στο γουόκμαν τα ξενύχτια των εφηβικών σου χρόνων.

Οι Depeche Mode και φυσικά ανάμεσά τους o Andy Fletcher – που σύμφωνα με ανακοίνωση του συγκροτήματος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών – θα εμφανίζονταν στο Terra Vibe, στο πλαίσιο της “Tour of the Universe – 2009”. Τριάντα χιλιάδες κόσμος δεν μπορούσε να υποψιαστεί τι θα επακολουθούσε.

Μετά τη γνωστή οδύσσεια για τη Μαλακάσα (που πολύ μας έχει λείψει) έφτασα με ανυπομονησία στα παρασκήνια για ένα “meet and greet” με το αγαπημένο μου συγκρότημα. Στη σκηνή του TerraVibe ακούγονταν οι Puressence και ο κόσμος είχε αρχίσει να συγκεντρώνεται σαν μελίσσι για τους Depeche.

Μέλη του ελληνικού fan club Hysterika, νικητές διαγωνισμών, φίλοι του συγκροτήματος και… εγώ, μιλήσαμε για λίγα λεπτά με τον Dave Gahan, τον Martin Gore και τον Andy Fletcher, λίγο πριν από την εμφάνισή τους, κατά τις 21.00 στη σκηνή.

Ο Gahan “βαρύς” (μετά κατάλαβα γιατί) με κατάμαυρα γάντια και γυαλιστερό μαύρο γιλέκο και ο Martin χαλαρός με γυαλιστερό κοστούμι σαν άλλος άγγελος-αστροναύτης μού έσφιξαν το χέρι συγκαταβατικά.

Εκείνος όμως που έδωσε ρέστα με τον αυθορμητισμό τη ζωντάνια και τα αστεία του ήταν ο Andy Fletcher, ο “Fletch”. Προσιτός, χαμογελαστός και πλακατζής θα έλεγε κανείς ότι δεν είχε καμία συναίσθηση ότι 30.000 κόσμος σε λίγο θα ούρλιαζε ρυθμικά υπό τους ήχους των synths του.

Η ανακοίνωση του συγκροτήματος για τον θάνατό του με τη φράση: “Ο Fletcher είχε καρδιά από χρυσάφι, ήταν παρών όποτε τον είχαμε ανάγκη για μια ζωντανή συζήτηση, ένα καλό γέλιο ή μια κρύα μπύρα” ήταν θαρρώ απόλυτα ακριβής.

Οι Depeche Mode αποθεώνονται στο Tel Aviv το 2013. Dan Balilty/AP photo

Μου είπε ότι του άρεσε η Ελλάδα και “πέταξε” φευγαλέα μία φιλοφρόνηση για τα ελληνικά νησιά. Δεν καταφέραμε να μιλήσουμε για τα νεαρά κολλήματά του: τους Kraftwerk, τους Cure, τους Siouxsie and the Banshees… ή το σκάκι που λένε ότι λάτρευε. Δεν υπήρχε χρόνος, αλλά πάντα θα θυμάμαι ότι είχε το πιο πλατύ χαμόγελο στο backstage και ήταν “η ψυχή της παρέας”.

Το φωτεινό λογότυπο του γκρουπ άρχισε να περιστρέφεται συνοδεία ηλεκτρονικών ήχων στη σκηνή του Terra Vibe, αλλά οι Depeche δεν εμφανίστηκαν ποτέ. Ο Dave Gahan ένιωσε αδιαθεσία και κατόπιν υποδείξεως του γιατρού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Μetropolitan για check-up. Η ανακοίνωση της ακύρωσης της συναυλίας έφερε ένα μικρό χάος – ένα χάος που κανείς από τους 30.000 παρευρισκόμενους στη Μαλακάσα δεν πρόκειται να ξεχάσει.

Τις επόμενες μέρες κυκλοφόρησε η είδηση πως βρέθηκε ένας όγκος στη ουροδόχο κύστη του τραγουδιστή των Depeche Mode και του πρότειναν να εγχειριστεί άμεσα.

Τελευταία φορά που είδαμε τους Depeche στην Ελλάδα ήταν στις 17 Μαΐου του 2017, πάλι στη Μαλακάσα και ο “Fletch” έδωσε για τελευταία φορά το δικό του ρεσιτάλ στη χώρα μας.

Ο Ντέιβ Γκάχαν, ο Μάρτιν Γκορ και ο Άντριου Φλέτσερ (από αριστερά στα δεξιά), τον Οκτώβριο του 2008, στο Βερολίνο. AP Photo/Miguel Villagran


Συγκινητική ανάρτηση από τη σύζυγο του Dave Gahan

H Jennifer Sklias – σύζυγος του Dave Gahan – με καταγωγή από τη Σπάρτη, έζησε από πολύ κοντά τις επιτυχίες του συγκροτήματος και ανέπτυξε ιδιαίτερη σχέση με τα μέλη των Depeche. Θρηνώντας τον χαμό του Fletch έκανε την ακόλουθη ανάρτηση μαζί με ένα βίντεο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα