Βέλγιο: Αγνοείται ένοπλος αξιωματικός – φόβοι για επίθεση σε λοιμωξιολόγο

Βέλγιο: Αγνοείται ένοπλος αξιωματικός – φόβοι για επίθεση σε λοιμωξιολόγο
έφοδος της αστυνομίας σε κορωνοπάρτι στο Βέλγιο 2021/AP Photo/Francisco Seco, File

Ένας ένοπλος αξιωματικός με διασυνδέσεις στην ακροδεξία φαίνεται πώς προέβη σε απειλές προς λοιμωξιολόγο, ο οποίος είχε υποστηρίξει το lockdown της χώρας λόγω του κορονοϊού. Η αστυνομία τον αναζητά.

Ο Γιούργκεν Κόνινγκς αγνοείται από την στρατιωτική βάση του από το πρωί της Δευτέρας. Προηγουμένως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Guardian, είχε αφαιρέσει από το οπλοστάσιο του στρατοπέδου έναν πιστόλι, ένα πυροβόλο όπλο, έναν εκτοξευτή πυραύλων (!) και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Ο Κόνιγκς, ο οποίος μερικούς μήνες πριν την εξαφάνιση του, είχε πραγματοποιήσει απειλές προν τον καθηγητή λοιμωξιολογίας και υποστηρικτή του lockdown, Μαρκ Φαν Ραστ, φεύγοντας άφησε σημειώματα προς την κοπέλα του, που παρέπεμπαν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Ο 46χρονος στρατιώτης έγραφε πως δεν θέλει να ζει “σε μια κοινωνία που κυριαρχούν οι πολιτικοί και οι γιατροί”.

Στη συνέχεια, το αυτοκίνητο του Κονίγκς, μάρκας AUDI, βρέθηκε σε δασική περιοχή του Λίμπεργκ, μαζί με ένα τμήμα του οπλισμού του. Ο ίδιος, λίγο πριν από την εξαφάνιση του, είχε γράψει στο Twitter πως είχε γίνει μέλος της της “αντίστασης” κόντρα στην κυβέρνηση – υπονοώντας πώς είχε προσηλυτιστεί από ακροδεξιές οργανώσεις- και πως είχε σκοπό να μην παραδόσει τα όπλα χωρίς “μάχη”. Πάλι μέσω Twitter, o Κόνιγκς ζητούσε από τους followers του να μάθει τη διεύθυνση κατοικίας του λοιμωξιολόγου Φαν Ραστ.

Όμως σύμφωνα με τον εισαγγελέα Έρικ Βαν Ντάϊσε, ο αξιωματικός πιθανότατα δεν έχει σκοπό να μείνει μόνο στις απειλές προς τον Φαν Ραστ. “Είναι πολύ πιθανό να ετοιμάζει μια πράξη βίας, ίσως προς μια ομάδα ατόμων, ακόμα και προς τον ίδίο του τον εαυτό” δήλωσε ο εισαγγελέας.

Αξίζει να τονίσουμε πως οι αστυνομικές αρχές της δασώδους περιοχής Ντιλσερμπός του Λίμπεργκ, που φαίνεται πως κινείται ο αξιωματικός, έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μην βγουν από τα σπίτια τους. Τις έρευνες συνδράμει και ο στρατός του Βελγίου με χερσαίες δυνάμεις και ελικόπτερο.

Ο Φαν Ραστ, ένας λοιμωξιολόγος με συχνές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές, μεταφέρθηκε σε χώρο φυλασσόμενο από την αστυνομία δηλώνοντας “αυτές οι απειλές δεν έχουν την παραμικρή επίπτωση στη δουλειά μου”.

Παραμένει απορίας άξιο το πώς αφού ο αξιωματικός απείλησε τον Φαν Ραστ στο Twitter, κατάφερε να επιστρέψει στην πλήρη άσκηση των καθηκόντων του, παρά το γεγονός ότι ήταν οι γνωστή στο στράτευμα η υποστήριξή του προς ναζιστικές/ακροδεξιές οργανώσεις.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα