Σταϊκούρας: Δε θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι

Σταϊκούρας: Δε θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι σεισμόπληκτοι
Σκηνές που στήθηκαν για τους σεισμόπληκτους στο Αρκαλοχώρι της Κρήτης Eurokinissi

Μέτρα, όπως η μη καταβολή ΕΝΦΙΑ, για όσους επλήγησαν από το σεισμό στην Κρήτη προανήγγειλε ο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Στο μοντέλο των μέτρων που ανακοινώθηκαν για τους πυρόπληκτους θα είναι τα μέτρα στήριξης για όσους επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι του Νομού Ηρακλείου σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

«Σήμερα θα ανακοινωθούν τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους, τα οποία θα είναι στο ίδιο πακέτο με τα μέτρα για τους πυρόπληκτους”, είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι “θα γίνει ό,τι χρειάζεται για να μην πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και η πλατφόρμα θα ανοίξει αμέσως»

Για τον ΕΝΦΙΑ στο γενικό πληθυσμό είπε πως, η Νέα Δημοκρατία είχε προεκλογικά υποσχεθεί μεσοσταθμική μείωση στο 30% και έχει γίνει στο 22%. «Όπως σε όλες τις χώρες πρέπει να υπάρχει φόρος ακίνητης περιουσίας. Πρέπει να γίνει πιο δίκαιος», σημείωσε και επεσήμανε πως «υπάρχει πρόβλεψη για όποιον δεν έχει να δώσει».

«Έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε το εισόδημα του πολίτη τα τελευταία χρόνια. Μειώθηκαν οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές. Πληρώνονται έγκαιρα οι πολίτες, αν και όχι στο βαθμό που θα επιθυμούσαμε», σημείωσε ο Υπουργός Οικονομικών.

Αναγνωρίζοντας ότι η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα, σημείωσε πως «τα στοιχεία δείχνουν ότι μόνο κύμα απολύσεων δεν υπάρχει, αφού υπάρχει συρρίκνωση της ανεργίας κατά 3%», κάτι που δείχνει ότι, «οι επιχειρήσεις κράτησαν τους υπαλλήλους τους», το οποίο αποτυπώθηκε και στην αύξηση των καταθέσεων των νοικοκυριών κατά 52%.

Για τα κορονοχρέη, είπε πως «μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως και σήμερα, αύριο, θα ανοίξει η πλατφόρμα  για τις 72 δόσεις». Όσο για τα χρέη προ κορονοϊού, η πλατφόρμα για τις 120 δόσεις έχει ήδη ανοίξει.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα