Παλαμάς Καρδίτσας: Απολύσεις δυο εργαζομένων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού

Παλαμάς Καρδίτσας: Απολύσεις δυο εργαζομένων για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού iStock

Απολύθηκε η διοικητική υπάλληλος του ΚΥ στον Παλαμά Καρδίτσας καθώς και μια νοσηλεύτρια, οι οποίες εμπλέκονταν στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού. Οι δυο τους βρίσκονταν σε αργία ενός έτους.

Την οριστική απόλυση της διοικητικής υπαλλήλου του κέντρου υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας αλλά και μιας νοσηλεύτριας, η οποία έκανε χρήση πιστοποιητικού από εικονικό εμβολιασμό και οι οποίες εμπλέκονταν στην υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού αποφάσισε το Πρωτοβάθμιο Συμβούλιο της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στο οποίο προεδρεύει Πρωτοδίκης.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πηγές της Αστυνομίας, η δράση του συγκεκριμένου κυκλώματος δεν έμενε μόνο εντός συνόρων, αφού φαίνεται πως έκανε και εξαγωγές πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού τόσο στη Σουηδία όσο και στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα είχε ξεκινήσει στην Καρδίτσα όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Σημειώνεται ότι σε βάρος 48 ατόμων που φαίνεται πως αποτελούσαν το κύκλωμα, είχε σχηματιστεί δικογραφία και τους αποδόθηκαν τα κατά περίσταση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος βρώμικους χρήματος, της δωροληψίας, της δωροδοκίας, της ψευδούς βεβαίωσης, της χρήσης ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο πυρήνας της εγκληματικής οργάνωσης αποτελείται από τέσσερα τουλάχιστον άτομα, οι ενέργειες των οποίων στρέφονται ενάντια στην προστασία της υγείας των πολιτών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα