ΚΙΝΑΛ: Κριτική για αστυνομοκρατία προς την κυβέρνηση
Να μην ανατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ η φρούρηση των πανεπιστημίων ζήτησε η Χαρά Κεφαλίδου απορρίπτοντας τις κυβερνητικές προτάσεις για αστυνομικά σώματα φύλαξης. Είχαν προηγηθεί αιχμές της Φ.Γεννηματά στην Βουλή που τόνισε ότι ξεφτίζουν τα περί «κεντρώου προφίλ» της Ν.Δ.
- 13 Ιανουαρίου 2021 20:27
Σαφέστατο «όχι» από το Κίνημα Αλλαγής στις προθέσεις της κυβέρνησης για την δημιουργία αστυνομικού σώματος εντός των Πανεπιστημίων και συνολική κριτική στην κυβέρνηση για ζητήματα που αφορούν τα δημοκρατικά δικαιώματα καταγράφεται στις θέσεις του κόμματος. Παρά το γεγονός ότι πριν από μήνες είχε υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την καταστολή των διαδηλώσεων, στο συγκεκριμένο ζήτημα μοιάζει να υιοθετεί διαφορετική αντίληψη.
Σε δήλωσή της η αρμόδια για ζητήματα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής, Χαρά Κεφαλίδου ήταν σαφέστατη ζητώντας από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της. Όπως ανέφερε για τα ΑΕΙ «η αποτελεσματική φύλαξή τους είναι εδώ και χρόνια λαϊκό αίτημα. Από εκεί μέχρι την αστυνομοκρατία υπάρχει απόσταση. Η επιλογή φύλαξης από Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας που θα παίρνει εντολές από την ΕΛ.ΑΣ αποπνέει αυταρχισμό και δημιουργεί παρά λύνει προβλήματα». Σημείωσε μάλιστα πως είναι «πρωτοφανές και αισθητικά απαράδεκτο η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγκαζέ με την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη να εξαγγέλλουν την φύλαξη των ΑΕΙ από αστυνομικούς Έχουμε πει ναι σε ειδικό σώμα φύλαξης ,αλλά με την καθοδήγηση και την ευθύνη των ίδιων των Πανεπιστημίων».
Η κριτική στην κυβέρνηση για ζητήματα δημοκρατίας από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής ξεκίνησαν σήμερα νωρίτερα με την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στην Βουλή για το ΑΣΕΠ. Μεταξύ άλλων η πρόεδρος του κόμματος άφησε αιχμές μιλώντας για «πόλεμος στην πολυφωνία της ενημέρωσης» από την πλευρά της κυβέρνησης και για «άκρως επιλεκτική, κρατική οικονομική ενίσχυση των μέσων, που θίγει τη δημοκρατία με συνεπακόλουθο να βρισκόμαστε στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου για το 2020 των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα, ουραγοί και συγκρινόμενοι με την Ουγγαρία του Όρμπαν». Αναφερόμενη στην τοπική αυτοδιοίκηση μίλησε για «απαξίωση των Αιρετών της Αυτοδιοίκησης» και «ενίσχυση οργάνων τεχνητών πλειοψηφιών και αμφίβολης δημοκρατικότητας». Εκτίμησε μάλιστα συνολικά πως «τα περί «κεντρώου προφίλ» έχουν ξεφτίσει. Το σχολιάζουν πλέον και εκείνα τα ΜΜΕ που με το αζημίωτο σας στηρίζουν».
Η έντονη κριτική κριτική για τέτοιου είδους θέματα πάντως εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν συνιστούν – έστω ελαφρά- μεταστροφή του Κινήματος Αλλαγής. Ιδίως από την στιγμή που το τελευταίο διάστημα συντελούνται διεργασίες στο εσωτερικό του. Κάτι που διαφάνηκε και με την καθαίρεση του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.
Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.