ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: Προωθείται νομοσχέδιο – έκτρωμα για την κατάργηση του 8ώρου

ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο: Προωθείται νομοσχέδιο – έκτρωμα για την κατάργηση του 8ώρου
Ενοχλήθηκαν στον Περισσό με τον ισχυρισμό Μητσοτάκη ότι ...ικανοποιείται ένα αίτημα του ΚΚΕ για την εξίσωση αποζημίωσης εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων Eurokinissi

Παρέμβαση του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο κατα την οποία στηλίτευσε το εργασιακό νομοσχέδιο επισημαίνοντας οτι προωθείται μεταξύ άλλων η ανασφάλιστη εργασία.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για τις «Επιπτώσεις των κανόνων της ΕΕ στην ελεύθερη κυκλοφορία των εργαζομένων και των υπηρεσιών», στηλίτευσε, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ και τις οδηγίες και κανονισμούς της ΕΕ που προωθούν την ανασφάλιστη εργασία, την απλήρωτη δουλειά, τις ατομικές συμβάσεις εργασίας».

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος, στην ομιλία του, τόνισε ότι «η έκθεση για τις “συνθήκες εργασίας” των μετακινούμενων εργαζομένων αποτυπώνει την ανάγκη των οικονομικών ομίλων να ενισχυθεί περαιτέρω η “κινητικότητα”, με πιο φθηνά εργατικά χέρια, στις συνθήκες της σημερινής καπιταλιστικής κρίσης, όσο και στη συνέχεια για την αύξηση της κερδοφορίας τους. Προωθεί μέσα από το τεράστιο οπλοστάσιο οδηγιών και κανονισμών της ΕΕ τις απάνθρωπες πρακτικές της ανασφάλιστης εργασίας, της απλήρωτης δουλειάς, των ατομικών συμβάσεων».

«Με την οδηγία Μπόλκεσταϊν αποδίδονται στη βάση της “χώρας καταγωγής” μισθοί και δικαιώματα γαλέρας και με την οδηγία 2008/104 πριμοδοτούνται τα δουλεμπορικά γραφεία, ενώ ο αντεργατικός Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων γενικεύει τα “ελάχιστα” δικαιώματα. Στο πλαίσιο της αντεργατικής ευρωενωσιακής στρατηγικής προωθείται το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης της ΝΔ για την κατάργηση του 8ώρου, τη γενίκευση της απλήρωτης δουλειάς, τη διάλυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, το χτύπημα της συνδικαλιστικής οργάνωσης και της απεργίας» πρόσθεσε ο κ. Νικολάου-Αλαβάνος και κατέληξε: «Οι εργαζόμενοι, με την πάλη τους, απαιτούν μαζικά να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο-έκτρωμα, να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, να δυναμώσει η διεκδίκηση για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, 7ωρο, πενθήμερο και 35ωρο».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα