Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο την Τετάρτη και πτώση θερμοκρασίας

Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο την Τετάρτη και πτώση θερμοκρασίας
Εικόνα από τη Μύκονο Eurokinissi

Ενισχυμένοι μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης οι άνεμοι. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές με τοπική συννεφιά στα ανατολικά και νότια

  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά λόγω του ενισχυμένου μελτεμιού

  • Οι άνεμοι θα διατηρηθούν ενισχυμένοι μέχρι και την Πέμπτη το μεσημέρι

 

Την Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. καιρός, με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά και νότια . Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βορειοδυτικοί 4 με 5 και αργότερα τοπικά 66 με 7 μποφόρ και στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά γεμάτα τα 8 μποφόρ . Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 31 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 35 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 31 , στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 34 και 33 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με παροδικές νεφώσεις στα ανατολικά έως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου..

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 9/9/1953 είχαμε μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας και επικράτησαν πολύ χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Το 2007 παρατηρήθηκε υδροσίφωνας στο Ηράκλειο και το 2014 ένας ανεμοστρόβιλος κοντά στα Ιωάννινα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα