Κύρτσος: Στις ευρωεκλογές η ΝΔ μπορεί να πάει στο 28-29%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%

Κύρτσος: Στις ευρωεκλογές η ΝΔ μπορεί να πάει στο 28-29%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 20%
Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος Eurokinissi

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 ενόψει ευρωεκλογών, εκτιμώντας ότι το κόμμα του μπορεί να πάει από τις 5 έδρες που έχει σήμερα, στις 7 ή και 8.

“Στις ευρωεκλογές η ΝΔ μπορεί να πάει στο 28-29%, από 5 έδρες που έχουμε σήμερα θα βγάλουμε 7,  ίσως και 8, ο ΣΥΡΙΖΑ θα κινηθεί γύρω στο 20%”, προέβλεψε ο ευρωβουλετής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Παιχνίδια εξουσίας” των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

Και πρόσθεσε: “Ο ανταγωνισμός στη ΝΔ είναι πιο σκληρός απ ό,τι το 2014, γιατί είμαστε  σε ανοδική πορεία και μπήκαν πολλά δυνατά ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σπάσουμε ταμεία. Η ευρωεκλογική παράδοση είναι ότι τα ποσοστά των μεγάλων κομμάτων είναι μικρότερα από αυτά των εθνικών εκλογών. Στις ευρωεκλογές του 2014, το άθροισμα των κομμάτων που δεν εξέλεξαν ευρωβουλευτές έφτασε στο 17%, στις επόμενες μπορεί να είναι μεγαλύτερο, γιατί θα έχουμε πολλά μικρά κόμματα στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ Το ΚΙΝΑΛ πάει καλύτερα απ ό,τι νομίζαμε, η πίεση που δέχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ τους αφύπνισε, τους συσπείρωσε. Εχουν δυνατά ονόματα στο ευρωψηφοδέλτιο. Καϊλή και Ανδρουλάκης είναι πολύ δυνατοί, ο Νίκος Παπανδρέου είναι επίσης πολύ δυνατός. Το Ποτάμι έχει στερέψει, νομίζω. Θα κάνουν κινήσεις βέβαια, θα παίξουν τα ρέστα τους, μπορεί να μπει ο Στ. Θεοδωράκης επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, θα δούμε”.

Μιλώντας για τις εθνικές εκλογές εκτίμησε ότι υπάρχει πιθανότητα να περάσει το 3% το κόμμα Βελόπουλου σημειώνοντας ότι “έτσι θα πάει ο Καμμένος σπίτι του αλλά θα μείνει η παράδοση Καμμένου”. “Μπορεί -συνέχισε- να επανεκλεγεί ο Πρ. Παυλόπουλος ΠτΔ”, ενώ απαντώντας σε ερωτήσεις για τα χρέη του στο Δημόσιο είπε ότι “ορισμένοι που χτυπιούνται για τα χρέη μου προς το Δημόσιο προφανώς κατέχονται από κοινωνικό φθόνο, το 60% των μικρομεσαίων πέσαμε έξω λόγω της κρίσης, αυτά που χρωστάω είναι χρέη της εταιρείας μου που έγιναν προσωπικά και αφορούν κυρίως απόδοση ΦΠΑ που ουδέποτε εισέπραξε η εταιρεία”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα