Μήνυμα για τη Χαριλάου Τρικούπη η ταυτόχρονη παρουσία Σημίτη-Βενιζέλου-Αλιβιζάτου-Βούλγαρη

Μήνυμα για τη Χαριλάου Τρικούπη η ταυτόχρονη παρουσία Σημίτη-Βενιζέλου-Αλιβιζάτου-Βούλγαρη
Γιάννης Βούλγαρης Eurokinissi

Από την εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη “Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική” δεν θα προκύψει πολιτικό μανιφέστο, πλην, όμως, το πολιτικό μήνυμα στο χώρο της κεντροαριστεράς είναι απολύτως ευκρινές.

Τα βλέμματα την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου δεν θα είναι στραμμένα αποκλειστικά στη ΔΕΘ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εξαγγελίες του στο Βελλίδειο θα παραχωρήσει την πρώτη του συνέντευξη ως πρωθυπουργός.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα και στο Κορακοχώρι, όπου θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Γιάννη Βούλγαρη “Ελλάδα: μια χώρα παραδόξως νεωτερική”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Πόλις” του -ακούραστου- Νίκου Γκιώνη και όπου στο πάνελ, πλην του συγγραφέα, θα βρίσκονται τρεις κορυφαίες προσωπικότητες του χώρου της κεντροαριστεράς, που είναι υπεράνω των κομματικών σχηματισμών του χώρου: Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ο πρώην Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαράς καθηγητής Ευάγγελος Βενιζέλος και ο κορυφαίος συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος- σύμφωνα με τις πληροφορίες που δεν έχουν διαψευστεί- ανέλαβε τελευταία αμισθί σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο Κώστας Σημίτης, εκ των πραγμάτων, είναι πρόσωπο που υπερβαίνει την “παράταξη” και αποτελεί το πρόσωπο-σημείο αναφοράς των “εκσυγχρονιστών” της χώρας, που αποφεύγει να παρεμβαίνει στα κομματικά δρώμενα της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά η γνώμη του μετράει. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θεωρεί ότι η Φώφη Γεννηματά προσπάθησε να τον εκθέσει και ουσιαστικά τον εξεδίωξε κακήν-κακώς από το ΚΙΝΑΛ, αλλά ούτως ή άλλως αποτελεί ένα τέτοιο πολιτικό μέγεθος που δεν χρειάζεται -προς το παρόν τουλάχιστον- κανένα κόμμα προκειμένου να προωθήσει τις απόψεις του. Ο Νίκος Αλιβιζάτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε όλες τις προσπάθειες επανένωσης του χώρου της κεντροαριστεράς, όπως πχ του ΚΙΝΑΛ, αλλά αποχώρησε μετά τις εξελίξεις στο χώρο.

Ουδείς εξ αυτών, βεβαίως, πηγαίνει στο Κορακοχώρι, όπου είναι το εξοχικό του Κώστα Σημίτη και πολλοί φίλοι του τον επισκέπτονται τα καλοκαίρια για παρέα και συζητήσεις, προκειμένου να καταθέσει πολιτικό μανιφέστο. Ίσα-ίσα, όλοι προσέχουν να μην πουν τίποτα που θα δώσει λαβή για σχόλια και νέες κινήσεις στο χώρο.

Μόνο και μόνο, όμως, η σύνθεση του πάνελ αποστέλλει ένα ηχηρό μήνυμα προς την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη, ότι ενδέχεται να είμαστε ενώπιον της αρχής ενός μείζονος πολιτικού γεγονότος. Και το μήνυμα αυτό, κατά τη γνώμη μας, αποστέλλεται και σε άλλους πολιτικούς χώρους, πρωτίστως προς την κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα