Το street art “Φιλί στο στόμα” της νέας εποχής: Τραμπ και Xi Jinping με προστατευτικές μάσκες

Το street art “Φιλί στο στόμα” της νέας εποχής: Τραμπ και Xi Jinping με προστατευτικές μάσκες
Το "φιλί στο στόμα" των Τραμπ και Xi Jinping σε τοίχο του Βερολίνου AP

Τραμπ και Xi Jinping σε νέο γκράφιτι στο Τείχος του Βερολίνου ανταλλάζουν φιλί φορώντας προστατευτικές μάσκες για τον κορονοϊό. Το νέο street art που θα συζητηθεί.

Ένα νέο γκράφιτι, εμπνευσμένο από το διάσημο street art “Το αδελφικό φιλί”, κοσμεί το Τείχος του Βερολίνου. Μόνο που αντί για τους Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ, απεικονίζονται τώρα ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ που ανταλλάζει φιλί με τον Πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping.

Το “αδελφικό φιλί” της νέας εποχής, είναι άκρως επηρεασμένο από την ιδιαίτερη κατάσταση στην οποία βρίσκεται ολόκληρη η ανθρωπότητα τους τελευταίους μήνες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, καθώς οι δύο προέδροι φορούν προστατευτικές μάσκες. Ο δημιουργός του παραμένει ανώνυμος.

“Το αδελφικό φιλί”, ένα από τα πιο διάσημα γκράφιτι μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, δημιουργήθηκε από τον Ρώσο ζωγράφου Ντμίτρι Βραμπέλ το 1990.

Ο δημιουργός του έργου είχε δηλώσει “Σε αυτό το έργο, υπάρχει ένας Γερμανός και ένας Ρώσος. Το Τείχος του Βερολίνου είναι το ίδιο πράγμα αλλά με μια διαφορά: Εδώ (στο έργο), υπάρχει η απόλυτη αγάπη και ενώ το Τείχος χωρίζει στη μέση δύο κόσμους, ταίριαξαν απόλυτα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα