post impression url

Πιστωτική κάρτα: Tο καλύτερο εφόδιο για τις συναλλαγές

Πιστωτική κάρτα: Tο καλύτερο εφόδιο για τις συναλλαγές

Τώρα που οι καταναλωτές έχουν στραφεί στη χρήση καρτών για συναλλαγές, ας θυμηθούμε πόσο πιο ασφαλείς και εύκολες στη διαχείριση είναι σε σχέση με τα μετρητά.

Οι ειδικές συνθήκες που βιώνει το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού, με τον περιορισμό της κυκλοφορίας και το κλείσιμο των τοπικών αγορών, έχουν στρέψει τη συντριπτική πλειοψηφία στη χρήση εναλλακτικών μορφών για τις συναλλαγές τους, αφήνοντας στην άκρη τα μετρητά και δίνοντας προβάδισμα στις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Παρ’ όλο που το e-Banking και η χρήση της πιστωτικής κάρτας παρουσίαζε αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, η χρήση μετρητών εξακολουθούσε να είναι πρώτη στις προτιμήσεις για συναλλαγές από πολλούς. Τώρα, όμως, που οι ηλεκτρονικές αγορές κέρδισαν έδαφος, οι περισσότεροι συνειδητοποιούμε όχι μόνο την ευκολία που παρέχεται από τον λεγόμενο cashless (χωρίς μετρητά) τρόπο ζωής, αλλά και την υψηλή ασφάλεια και προστασία που παρέχει αυτό το είδος πληρωμών.

Συναλλαγές με ένα κλικ

Κατ’ αρχάς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές εξοικονομούν χρόνο και προσπάθεια, κάνοντας πολύ πιο ευέλικτη και σύντομη την τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του καθενός, με πολύ χαμηλότερο κόστος από μια φυσική συναλλαγή. Η κατάθεση ποσών και η πληρωμή λογαριασμών, δανείων και καρτών γίνεται αυτόματα από οπουδήποτε βρίσκεστε, χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία σε κάποιο κατάστημα τράπεζας ή ATM. Μάλιστα, μέσα από το e-Banking οι συναλλαγές έχουν χαμηλότερη προμήθεια, ειδικά σε ό,τι αφορά τα εμβάσματα ή τις καταθέσεις σε τράπεζες του εσωτερικού.

Σε σχέση με την ασφάλεια και την προστασία των λογαριασμών και των συναλλαγών, το e-Banking προσφέρει ένα περιβάλλον χωρίς τον φόβο ότι θα υποκλαπεί οποιοδήποτε στοιχείο του χρήστη. Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές είναι πλήρως προστατευμένες, καθώς χρησιμοποιούνται τα πιο σύγχρονα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και επικοινωνίας αλλά και firewall προηγμένης τεχνολογίας.

Πώς ελέγχουμε τις κάρτες μας

Αυτό που πολλοί δεν αντιλαμβάνονταν μέχρι πριν την πανδημία ήταν ότι τα μετρητά είναι ο πιο εύκολος τρόπος να χάσεις χρήματα. Τα μετρητά όταν χαθούν ή κλαπούν, δεν ξαναγυρίζουν πίσω. Αντίθετα, όταν μια πιστωτική ή χρεωστική κάρτα χαθεί ή κλαπεί, η οικονομική ζημιά θα περιοριστεί ή μπορεί να μην προκύψει και καθόλου. Η ακύρωση της κάρτας είναι μια διαδικασία γρήγορη, που μηδενίζει το ενδεχόμενο ο οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στους λογαριασμούς του καθενός.

Επιπλέον, σε αντίθεση με τα μετρητά, τα έξοδα μέσω μιας κάρτας μπορούν να ελεγχθούν, ανά πάσα στιγμή. Εκτός και αν κρατάτε ένα πορτοφόλι γεμάτο αποδείξεις που θα πρέπει να τις ελέγχετε μία προς μία, συνήθως χάνεται η αίσθηση του ακριβούς ποσού που έχουμε ξοδέψει όταν χρησιμοποιούμε μετρητά. Με την χρήση της πιστωτικής/χρεωστικής, ο έλεγχος αυτός είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, ενώ οι μηνιαίες ενημερώσεις περιέχουν αναλυτικά πόσα ξόδεψε κάποιος, πού και πότε.

Τέλος, η χρήση της κάρτας, σας προστατεύει από τις λεγόμενες «κακές» αγορές. Αν, για παράδειγμα, πέσετε θύμα εταιρείας-απάτης, και το προϊόν που έχετε αγοράσει δεν φτάσει ποτέ, μπορείτε να διεκδικήσετε το ποσό και να σας επιστραφεί, σε αντίθεση με τα μετρητά που από τη στιγμή που δοθούν στις εν λόγω εταιρείες, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα ξαναδείτε ποτέ.

Ο έλεγχος στα χέρια σας

Αυτά και πολλά περισσότερα δείχνουν πως η χρήση καρτών και ηλεκτρονικών συναλλαγών προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια. Μάλιστα, υπηρεσίες όπως το Cards Control της Eurobank προσφέρουν ακόμα πιο μεγάλες διευκολύνσεις στη διαχείριση των συναλλαγών και των καρτών ενός χρήστη.

Η υπηρεσία αυτή διατίθεται μέσω του Eurobank Mobile App και ο χρήστης μπορεί να έχει συνεχή έλεγχο όλων των καρτών του 24 ώρες το 24ωρο. Μέσα από την εφαρμογή, δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη δυνατότητα online αγορών μέσω της κάρτας του σε καταστήματα από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Παράλληλα, η υπηρεσία προσφέρει μια πλειάδα άλλων επιλογών, που έχουν ως στόχο τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία των καρτών. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να αλλάξει το ημερήσιο όριο ανάληψης μετρητών από τον λογαριασμό του, να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τις δυνατότητες ανάληψης μετρητών, τις πληρωμές στην Ελλάδα ή και το εξωτερικό, να «παγώσει» την κάρτα του σε περίπτωση προσωρινής απώλειας, αλλά και να ενεργοποιήσει μια νέα κάρτα που μόλις εκδόθηκε ή επανεκδόθηκε μαζί με το PIN της, χωρίς να χρειάζεται να μεταβεί σε ΑΤΜ ή κατάστημα της Eurobank.

Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και αν ο χρήστης απενεργοποιήσει μια κάρτα μέσω του Cards Control του Eurobank Mobile App, μερικές βασικές λειτουργίες της μπορούν να παραμένουν ενεργές. Για παράδειγμα, οι πάγιες εντολές που χρεώνονται στην κάρτα δεν θα σταματήσουν, ενώ θα μπορεί να μεταφέρει χρήματα από και προς λογαριασμούς που είναι συνδεδεμένοι με αυτήν. Η ενεργοποίηση της υπηρεσίας Cards Control γίνεται απλά με ένα πάτημα στη σχετική ένδειξη του Eurobank Mobile App, ενώ το ίδιο εύκολη και άμεση είναι η απενεργοποίησή της, η οποία μπορεί να γίνει οποιαδήποτε στιγμή. Τέλος, μέσω του Cards Control ελέγχετε κάθε τύπο κάρτας σας: πιστωτικές, χρεωστικές και προπληρωμένες, το ίδιο εύκολα και απλά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα