Κίνα: Σάλος με διαφήμιση που “δαιμονοποιεί” τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης

Κίνα: Σάλος με διαφήμιση που “δαιμονοποιεί” τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης

Απαράδεκτη διαφήμιση εταιρείας με προϊόντα ντεμακιγιάζ που δικαιολογεί τον θύτη σεξουαλικής επίθεσης και δαιμονοποιεί το θύμα, αφαιρέθηκε από τα social media.

Αμφιλεγόμενη διαφήμιση για μαντηλάκια ντεμακιγιάζ, ερχόμενη από την Κίνα, αφαιρέθηκε από το διαδίκτυο αφότου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στα social media με τις κατηγορίες ότι στοχοποιεί τα θύματα σεξουαλικής επίθεσης.

Η εν λόγω διαφήμιση, δημιούργημα της κινεζικής εταιρείας Purcotton, αρχίζει δείχνοντας μία γυναίκα που περπατάει νύχτα σε έναν σκοτεινό δρόμο με ελάχιστο φως, ενώ φαίνεται να την ακολουθεί ένας κουκουλοφόρος. Καθώς ο άνδρας αρχίζει να κινείται απειλητικά προς το μέρος της, η γυναίκα αποπειράται να αφαιρέσει το μακιγιάζ της χρησιμοποιώντας τα μαντηλάκια ντεμακιγιάζ της εταιρείας, μία κίνηση που αφήνει να εννοηθεί πως όταν ο επιτιθέμενος τη δει άβαφη θα τρομάξει και θα αναγκαστεί να τραπεί σε φυγή.

Αν και δεν είναι σαφές πότε πρωτοκυκλοφόρησε η συγκεκριμένη διαφήμιση, οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες ώρες γράφουν για το πόσο “λάθος” και “αηδιαστικό” είναι το μήνυμα που περνάει. Μερικοί κάλεσαν τους υπόλοιπους χρήστες να μποϊκοτάρουν την εν λόγω εταιρεία.

“Χρησιμοποιείται αυτό που τρομάζει περισσότερο τις γυναίκες (σ.σ. το ενδεχόμενο να υπάρξουν θύματα βιασμού) για μια διαφήμιση, κάτι που είναι αδιανόητο και απαράδεκτο”, γράφει ένας χρήστης στην πλατφόρμα Weibo, το Twitter της Κίνας.

Η Purcotton, που ανήκει στη Winner Medical Group, διαθέτει περισσότερα από 240 καταστήματα στην Κίνα και περίπου 20 εκατομμύρια πελάτες, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας.

Η εταιρεία αρχικά υπερασπίστηκε τη διαφήμιση χαρακτηρίζοντάς την ως “δημιουργικό τρόπο” προβολής του προϊόντος, αλλά καθώς οι εκκλήσεις και τα μποϊκοτάζ αυξάνονταν αναγκάστηκε να διαγράψει το βίντεο από όλες τις πλατφόρμες και τελικά, στις 8 Ιανουαρίου, να ζητήσει συγγνώμη.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα