ΗΠΑ: Αστυνομικός χτυπά βάναυσα 14χρονο για ένα πούρο

ΗΠΑ: Αστυνομικός χτυπά βάναυσα 14χρονο για ένα πούρο

Έρευνα από τις τοπικές αρχές της Καλιφόρνια διεξάγεται ήδη προκειμένου να διαλευκανθούν τα αίτια κάτω από τα οποία ένας αστυνομικός της Ράντσο Κόρντοβα επιτίθεται με ωμότητα σε ανήλικο Αφροαμερικανό.

Η αγορά καπνού από ανήλικους απαγορεύεται και διώκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο η πράξη ενός 14χρονου δεν δικαιολογεί σε καμία των περιπτώσεων την άσκηση άκρατης και ωμής βίας από αστυνομικό που περιπολούσε στην πόλη Ράντσο Κόρντοβα της Καλιφόρνια και τον συνέλαβε.

Όπως αποτυπώνεται στο βίντεο που είχε στην κατοχή του κάποιους φίλους του νεαρού Αφροαμερικανού και πρωτοδημοσίευσε εκ των υστέρων κοπέλα που ταυτοποιήθηκε ως η μεγαλύτερη αδερφή του, ο σωματώδης αστυνομικός έχει ακινητοποιήσει τον πιτσιρικά, τον έχει πιάσει από τον λαιμό σαν να θέλει να τον πνίξει, κατόπιν του πιέζει με δύναμη το κεφάλι στο χώμα μεταξύ οδοστρώματος-συρματοπλέγματος και στο τέλος τον χτυπά με γροθιές στο κορμί, δίχως στο μεσοδιάστημα αυτός να προβάλλει οποιαδήποτε μορφή αντίστασης. Απλώς κουνάει τα χέρια του. Μάλιστα ακούγεται από τρίτο άτομο, πιθανόν απ’ αυτόν που καταγράφει το συμβάν στο κινητό τηλέφωνό του ή άλλον αυτόπτη μάρτυρα, ένα επαναλαμβανόμενο “σταμάτα, αδερφέ“, αφού δεν υπήρχε οποιαδήποτε απόπειρα διαφυγής, αλλά αυτός εξακολουθούσε να βασανίζει τον μικρό.

Σε άλλη εκδοχή του βίντεο ακούγεται ο 14χρονος να λέει ότι “δεν πάλευα, αδερφέ“, υπονοώντας προφανώς ότι δεν αντιστάθηκε.

Είναι σημαντικό να τοποθετήσουμε το βίντεο σ’ ένα πλαίσιο“, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Σερίφης της περιοχής.

Από το τμήμα που υπηρετεί ο αστυνομικός ειπώθηκε ότι ο νεαρός ακινητοποιήθηκε διότι συμμετείχε σε παράνομη αγοραπωλησία καπνικών προϊόντων. Ο αστυνομικός περιπολούσε στην περιοχή τη Δευτέρα μετά από καταγγελίες για πώληση αλκοόλ, καπνού και ναρκωτικών σε ανήλικους και φέρεται να διέκρινε μια ύποπτη ανταλλαγή μεταξύ του 14χρονου και ενός ενηλίκου.

Ο έτερος άνδρας αναφέρθηκε ότι πρόλαβε να διαφύγει, όχι όμως ο πιτσιρικάς, από τον οποίο κατασχέθηκε ένα πούρο! Αρχικά δήλωσε άνω των 18 και αρνήθηκε να δώσει τις πληροφορίες που του ζητήθηκαν. Ο αστυνομικός “με τη λογική υποψία ότι υπήρχε εγκληματική δραστηριότητα” επιχείρησε να περάσει χειροπέδες στον νεαρό, αλλά αυτός φέρεται ν’ αντέδρασε στο αρχικό σχέδιο, ο αστυνομικός να έχασε τις χειροπέδες του και ν’ αναγκάστηκε να σφίξει τα χέρια του δράστη με τα δικά του έως ότου έρθουν ενισχύσεις από συναδέλφους του. Ακούγεται άλλωστε να επικοινωνεί μέσω ασυρμάτου.

Είναι ένα παιδί που δεν είχε ποτέ κανένα πρόβλημα με τον νόμο. Ήταν πολύ φοβισμένο και πονούσε“, υποστήριξε η αδερφή του μικρού στο twitter που δεν θέλησε να προβεί σε κάποιο άλλο σχόλιο.

Ο 14χρονος αφέθηκε ελεύθερος. Οι οικείοι του καταγγέλλουν μώλωπες και αμυχές, ενημερώνοντας παράλληλα πως αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά του και τα χτυπήματα θα μπορούσαν ν’ αποβούν μοιραία.
 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα