Μικρή αύξηση θανάτων στην Ισπανία, ξεπέρασαν τις 100.000 όσοι θεραπεύτηκαν

Μικρή αύξηση θανάτων στην Ισπανία, ξεπέρασαν τις 100.000 όσοι θεραπεύτηκαν
Πατέρας με τα παιδιά του σε κεντρικό δρόμο της Μαδρίτης AP Photo/Manu Fernandez

Οι θάνατοι από κορονοϊό στην Ισπανία έχουν υπερβεί τις 23.000, αλλά ταυτόχρονα είναι 6ψήφιος ο αριθμός πλέον αυτών που έχουν ιαθεί.

43 περισσότερους θανάτους από κορονοϊό μέτρησε η Ισπανία το τελευταίο 24ωρο, συγκριτικά τουλάχιστον με όσους είχαν βεβαιωθεί την προηγούμενη ημέρα. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 331 εξ όσων είχαν προσβληθεί από Covid-19, αριθμός που ανέβασε το άθροισμα στις 23.521 – από την πρώτη ημέρα καταγραφής.

Η αύξηση των διαγνωστικών τεστ ανά τη χώρα απέφερε άλλες 1.831 περιπτώσεις νοσούντων, με συμπτώματα ή χωρίς, σ’ ένα σύνολο πλέον που αγγίζει τις 210.000.

Η χώρα της Ιβηρικής παραμένει η η δεύτερη σε κρούσματα και η τρίτη σε θανάτους παγκοσμίως, αλλά αυτό που προσπαθεί το Υπουργείο Υγείας να υπερτονίσει είναι η ίαση περισσότερων από 100.000 ασθενών (100.875).

Η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και η τήρηση των κανόνων υγιεινής είναι τα δύο επόμενα στοιχήματα της ισπανικής κυβέρνησης. Σε πρώτη φάση οι πολίτες δεν έδειξαν να πειθαρχούν, καθώς στη Βαρκελώνη εκατοντάδες ήταν αυτοί που το Σαββατοκύριακο επισκέφτηκαν τον παραλιακό δρόμο.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα