“Ο ναζί της σούπας”: Ο Τραμπ εξισώνει τις κονσέρβες με τα οπλοπολυβόλα

“Ο ναζί της σούπας”: Ο Τραμπ εξισώνει τις κονσέρβες με τα οπλοπολυβόλα
Instagram

Ο πλανητάρχης παρέχει πλήρη κάλυψη στον 17χρονο που σκότωσε διαδηλωτές στη Κενόσα και κατηγορεί τους αναρχικούς για επικίνδυνες σούπες.

Και ξαφνικά, το νέο ψευδώνυμο του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter είναι… “Soup Nazi”, το οποίο παραπέμπει βέβαια στο αντίστοιχο επεισόδιο της σειράς Seinfeld.

Και όμως. Ο αμερικανός πρόεδρος δεν εμπνεύστηκε από την ποπ κουλτούρα, αλλά από τα πραγματικά γεγονότα σε Portland, Oregon, και στη Kenosha. Μιλάμε φυσικά για τις διαμαρτυρίες που εκδηλώθηκαν μετά τους πυροβολισμούς που δέχθηκε ο Τζέικομπ Μπλέικ αλλά και τις δολοφονίες που διέπραξε ο 17χρονος Kyle Rittenhouse.

Πριν λίγα 24ωρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ παρείχε πλήρη κάλυψη στον 17χρονο λέγοντας δημόσια πως βρισκόταν σε νόμιμη άμυνα όταν άνοιξε πυρ και πως κινδύνευε η ζωή του. Τα βίντεο-ντοκουμέντα βέβαια του περιστατικού δείχνουν ξεκάθαρα πως ο νεαρός εκδιώχθηκε από άοπλους πολίτες που προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν, ενώ καταγράφεται η στάση της αστυνομίας που αποφάσισε να μην τον συλλάβει επί τόπου και παρότι ο ίδιος παραδεχόταν πως διέπραξε τις δολοφονίες.

Τώρα ο ακτιβιστής Acyn Torabi, αλλά και ο πρώην παίκτης του ΝΒΑ Rex Chapman, ανέβασαν στο Twitter μια συνέντευξη Τύπου του Τραμπ από τον περασμένο Ιούλιο, στην οποία κατηγορεί τους “αναρχικούς” ότι πετάνε τενεκεδάκια σούπας προς τους αστυνομικούς, κάτι που “συνιστά απειλή”.

Ο πλανητάρχης διατείνεται στα πλάνα πως οι σούπες είναι πιο επικίνδυνες από τα τούβλα, καθώς οι δράστες μπορούν πολύ εύκολα να “απολογηθούν” για αυτές, λέγοντας πως τις φέρουν πάνω τους για κατανάλωση.

Αυτή είναι η θεωρία των ίσων αποστάσεων του alt-right δόγματος λοιπόν. Από τη μια πολυβόλα κι από την άλλη τενεκεδάκια με σούπες.

Κάπως έτσι ξέσπασε ο… “πόλεμος της σούπας” όπως σχολίασε κι ο κωμικός J-L Cauvin στο Twitter, που μπορεί να φαντάζει αστείος, αλλά κρύβει μέσα του τρομακτικές διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς πως η επίσημη κυβέρνηση των ΗΠΑ παρέχει πλήρη κάλυψη στον κάθε ακροδεξιό ένοπλο μακελάρη που ανοίγει πυρ με πρόσχημα την “ασφάλεια και την τάξη”.

Πολλοί χρήστες των social media θυμήθηκαν βέβαια τις φωτογραφίες της οικογένειας Τραμπ με κονσέρβες από συγκεκριμένη μάρκα φασολιών. “Αν είναι Goya, πρέπει να είναι καλό” ήταν το μήνυμα των Τραμπ.

Μάλλον οι κονσέρβες των αναρχικών, δεν είναι Goya.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα