Κορονοϊός – Ισπανία: Ο μικρότερος αριθμός θυμάτων σε ένα 24ωρο μετά από τις 20 Μαρτίου

Κορονοϊός – Ισπανία: Ο μικρότερος αριθμός θυμάτων σε ένα 24ωρο μετά από τις 20 Μαρτίου
AP Photo/Manu Fernandez

Η Ισπανία κατέγραψε τις μικρότερες ανθρώπινες απώλειες μετά από τις 20 Μαρτίου, με 288 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους μέσα στο τελευταίο 24ωρο και να ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών σε πάνω από 23 χιλιάδες.

Μετά από τους 378 θανάτους από κορονοϊό που καταγράφηκαν το Σάββατο, ο αριθμός αυτός έπεσε σημαντικά την Κυριακή, με τον υπουργείο Υγείας της Ισπανίας να γνωστοποιεί πως έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία 288 άτομα.

Ο αριθμός αυτός ανέβασε σε 23.190 τα ονόματα της τραγικής λίστας, παράλληλα όμως δίνει μία αχτίδα αισιοδοξίας πως το φως στην άκρη του τούνελ είναι κοντά καθώς είναι ο μικρότερος αριθμός θανάτων σε ένα 24ωρο μετά από τις 20 Μαρτίου.

“Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, είμαστε κάτω από τους 300. Αν και είναι σκληρό να δίνουμε αυτά τα στατιστικά, είναι ένα νούμερο που δείχνει μία ξεκάθαρη, θετική κατεύθυνση όσον αφορά στην εξέλιξη της επιδημίας”, τόνισε ο διευθυντής του Ισπανικού Κέντρου Υγείας και Συντονισμού Έκτακτης Ανάγκης, Φερνάντο Σιμόν.

Σημειώνεται πως ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ισπανία είναι 207.634, εκ των οποίω έχουν ήδη αναρρώσει οι 98.732.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα