H IATA χαιρετίζει το άνοιγμα των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες

H IATA χαιρετίζει το άνοιγμα των ΗΠΑ στους ταξιδιώτες
Το διεθνές αεροδρόμιο JFK στη Νέα Υόρκη AP

Θετική η απόφαση των ΗΠΑ για άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών για COVID-19. από ορισμένες χώρες.

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (IATA) χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης Μπάιντεν να επιτρέψει, από τις αρχές Νοεμβρίου, στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στις ΗΠΑ με αρνητικό αποτέλεσμα τεστ COVID-19.

Αυτή η σημαντική απόφαση αντικαθιστά τους περιορισμούς 212f που εμπόδιζαν να εισέλθουν στις ΗΠΑ πολίτες από 33 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ιρλανδίας, όλων των χωρών Σένγκεν, της Βραζιλίας, της Νότιας Αφρικής, της Ινδίας και της Κίνας, τις τελευταίες 14 ημέρες.

«Η σημερινή ανακοίνωση είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά. Το να επιτρέπεται η πρόσβαση στις ΗΠΑ για όσους εμβολιάστηκαν, θα ανοίξει τα ταξίδια στις ΗΠΑ για πολλούς που έχουν αποκλειστεί τους τελευταίους 18 μήνες. Αυτά είναι εξαιρετικά νέα για οικογένειες και αγαπημένα πρόσωπα που έχουν μείνει τόσους μήνες μακριά, ενώ είναι επίσης καλό για τα εκατομμύρια πολιτών στις ΗΠΑ που εξαρτώνται από τον παγκόσμιο τουρισμό. Και θα ενισχύσει την οικονομική ανάκαμψη επιτρέποντας ορισμένες βασικές αγορές επαγγελματικών ταξιδιών», δήλωσε ο Γουίλι Γουόλς, γενικός διευθυντής της IATA, επισημαίνοντας ότι «οι κυβερνήσεις πρέπει να επιταχύνουν την παγκόσμια διάδοση των εμβολίων και να συμφωνήσουν ένα παγκόσμιο πλαίσιο για ταξίδια, όπου οι πόροι για τεστ θα επικεντρώνονται σε μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες. Πρέπει να επιστρέψουμε σε μια κατάσταση όπου το ταξίδι, θα είναι ελεύθερο για όλους».

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα