Περισσότερα από ποτέ τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο ίντερνετ το 2021

Περισσότερα από ποτέ τα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο ίντερνετ το 2021
istock

Το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών στο διαδίκτυο που έχει ποτέ καταγραφεί. Τριπλασιάστηκαν οι εικόνες κακοποίησης στις ηλικίες 7-10 ετών.

Ανατριχιαστικά στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα έκθεση του Internet Watch Foundation, που καταγράφει ακόμα και τριπλάσια αύξηση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών ηλικίας επτά έως 10 ετών στο διαδίκτυο.

Η εκμετάλλευση των παιδιών στο Διαδίκτυο έχει αυξηθεί κατά τη διάρκεια του lockdown, σύμφωνα με νέα έρευνα που διαπίστωσε τριπλάσια αύξηση των εικόνων σεξουαλικής κακοποίησης στο διαδίκτυο με παιδιά επτά έως 10 ετών.

Το Internet Watch Foundation, σύμφωνα με τον Guardian, ανέφερε πως το 2021 ήταν η χειρότερη χρονιά που έχει καταγραφεί για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών στο διαδίκτυο, καθώς επιβεβαίωσε 252.000 URL που περιέχουν εικόνες ή βίντεο παιδιών που κακοποιούνται σεξουαλικά, σε σύγκριση με 153.000 το προηγούμενο έτος. Η φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι είχε δει μια μεγάλη αύξηση στο υλικό που δημιουργείται από μόνο του – όπου τα παιδιά χειραγωγούνται ώστε να καταγράφουν τη δική τους κακοποίηση πριν κοινοποιηθεί στο διαδίκτυο – με τη μεγαλύτερη αύξηση σε τέτοιου είδους υλικό να σημειώνεται σε παιδιά ηλικίας επτά έως 10 ετών.

Η IWF σημειώνει ότι η ραγδαία αύξηση των περιστατικών μπορεί να συνδέεται με τα lockdown για τον κορονοϊό που απαιτούσαν από τους ανθρώπους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και οδήγησαν εκατομμύρια από αυτούς να περνούν περισσότερο χρόνο στο διαδίκτυο. Είπε ότι τα lockdowns οδήγησαν στο να στοχοποιούνται όλο και μικρότερα παιδιά σε «βιομηχανική κλίμακα».

«Εμπειρογνώμονες για την ασφάλεια των παιδιών λένε ότι τα μικρότερα παιδιά βασίζονται όλο και περισσότερο στο ίντερνετ κατά τη διάρκεια της πανδημίας και ο χρόνος που περνούν εκεί τα κάνει όλο και πιο ευάλωτα σε κοινότητες εγκληματιών που ψάχνουν να βρουν και να χειραγωγήσουν παιδιά ώστε να καταγράψουν τη δική τους σεξουαλική κακοποίηση. Στη συνέχεια, το βίντεο μοιράζεται μεταξύ άλλων εγκληματιών», ανέφερε η έκθεση της IWF.

Σύμφωνα με την IWF, το 2021 καταγράφηκαν 182.000 περιπτώσεις αυτοπαραγόμενου υλικού. Από αυτές τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, οι 27.000 αφορούσαν σε ηλικίες επτά έως 10 ετών, αριθμός που είναι υπερτριπλάσιος από τον αριθμό για το 2020.

Μόλις η IWF επιβεβαιώσει ότι οι καταγγελίες για κακοποίηση είναι γνήσιες, γίνονται αναφορές στις αρχές των χωρών όπου βρίσκονται οι διακομιστές που φιλοξενούν το περιεχόμενο.

Η IWF ανέφερε ότι η μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα για υλικό σεξουαλικής κακοποίησης που δημιουργείται από τον εαυτό τους παραμένει αυτή των 11 – 13 ετών, με 148.000 αναφορές που έγιναν στον οργανισμό πέρυσι.

«Τα παιδιά στοχοποιούνται, προσεγγίζονται, καλλωπίζονται και κακοποιούνται από εγκληματίες», δήλωσε η Σούζι Χάργκρειβς, διευθύνουσα σύμβουλος της IWF.

«Η σεξουαλική κακοποίηση συμβαίνει σε παιδικά υπνοδωμάτια σε οικογενειακά σπίτια, με τους γονείς να αγνοούν εντελώς τι γίνεται στα παιδιά τους από αγνώστους στο διαδίκτυο».

Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια νέα διαδικτυακή εκστρατεία για την ασφάλεια, Stop Abuse Together, για να βοηθήσει τους γονείς να εντοπίσουν σημάδια κακοποίησης.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα