Ποιος είναι ο Θεσσαλονικιός που έφερε ως παράδειγμα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Ποιος είναι ο Θεσσαλονικιός που έφερε ως παράδειγμα η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν;

Η πρόεδρος της Κομισιόν έκανε μία ανάρτηση στα ελληνικά, αναφέροντας έναν εθελοντή από τη Θεσσαλονίκη. Ποιος είναι ο Ηλίας Γιοβανίδης και τι λέει ο ίδιος για τη δράση του.

Το περασμένο Σάββατο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έκανε μία ανάρτηση στα ελληνικά για την πανδημία, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας στη μάχη για τον κορονοϊό.

Μάλιστα, η πρόεδρος της Κομισιόν έφερε ως παράδειγμα τον Ηλία από τη Θεσσαλονίκη, έναν εθελοντή που βοηθά τους συνανθρώπους του σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Πρόκειται για τον Ηλία Γιοβανίδη, τον 24χρονο ρομά από τον Δενδροπόταμο, ο οποίος μοιράζει τρόφιμα στους ωφελούμενους του «Φάρου του κόσμου».

“Ευχαριστώ θερμά την πρόεδρο της Κομισιόν για την αναγνώριση της προσπάθειάς μας. Αυτή η αναγνώριση μας ωθεί για ακόμη περισσότερα. Νοιώθω υποχρεωμένος να ανταποδώσω το καλό που μου έκαναν και έχω μάθει να είμαι αλληλέγγυος”, είπε ο κ. Γιοβανίδης, ο οποίος μεγάλωσε δίπλα στον πατέρα Αθηναγόρα και πλέον έχει τη δική του οικογένεια με δύο παιδιά:

Ο πατέρας Αθηναγόρας δεν είναι απλά ένας ιερέας, αλλά ένα πρότυπο για μένα και λειτούργησε και ως πατέρας μου. Με βοήθησε να συνεχίσω το σχολείο και είναι πάντα δίπλα μου. Έτσι κι εγώ, θέλω να βοηθάω όσους έχουν ανάγκη και μαζί με τη γυναίκα μου, η οποία συνεισφέρει στο μαγείρεμα και άλλους εθελοντές του «Φάρου» μοιράζουμε τρόφιμα σε όσους το έχουν ανάγκη”, πρόσθεσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τον 24χρονο, ο οποίος εργάζεται σε εργοστάσιο, σχεδόν καθημερινά τακτοποιεί τις αποθήκες τροφίμων και αφού βγει το πρόγραμμα διανομής για τους ωφελούμενους, μοιράζει τα τρόφιμα.

«Προσπαθώ να συμμετέχω όσο μπορώ και κυρίως τα Σαββατοκύριακα που έχω περισσότερο χρόνο», λέει χαρακτηριστικά. Πάντως, ο ίδιος δηλώνει «άναυδος» που η πρόεδρος της Κομισιόν σχολίασε την πρωτοβουλία του, αλλά θεωρεί ότι «ο καθένας πρέπει να συνεισφέρει στους συνανθρώπους του και ο εθελοντισμός να γίνει αυτονόητος».

Ο «Φάρος του κόσμου» και οι δραστηριότητές του ξεκίνησαν το 2004 στον Δενδροπόταμο από τον πατέρα Αθηναγόρα Λουκατάρη και αποτελεί πρωτοβουλία της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα