ΗΠΑ-σχολεία: Τηλεκπαίδευση και εκατομμύρια pcr test για να μείνουν αλώβητοι οι μαθητές

ΗΠΑ-σχολεία: Τηλεκπαίδευση και εκατομμύρια pcr test για να μείνουν αλώβητοι οι μαθητές
Σχολική τάξη στις ΗΠΑ iStock

Η αμερικανική κυβέρνηση εξοπλίζει τα σχολεία με εκατομμύρια τεστ και δίνει εντολή για τηλεκπαίδευση όπου δεν είναι δυνατή η δια ζώσης διαδικασία.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα δέσμη μέτρων προκειμένου να παραμείνουν ανοικτά τα σχολεία, περιλαμβανομένης της αύξησης της πρόσβασης σε τεστ ανίχνευσης της COVID-19, καθώς η πολύ μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται ραγδαία σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι ΗΠΑ κατέγραψαν τη Δευτέρα 1,35 εκατομμύρια νέες μολύνσεις κορονοϊού, σύμφωνα με υπολογισμούς του Reuters, ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα και παγκοσμίως. Η Όμικρον υπολογίζεται πως ευθυνόταν για το 98,3% του συνόλου των νέων μολύνσεων στη χώρα έως τις 8 Ιανουαρίου, ανέφεραν χθες, Τρίτη, τα CDC.

Ο Λευκός Οίκος και ανώτατοι υγειονομικοί αξιωματούχοι υπεραμύνθηκαν της κυβερνητικής απόκρισης στην κατακόρυφη άνοδο των μολύνσεων και των νοσηλειών.

Το τεράστιο κύμα μολύνσεων ανάγκασε τους Αμερικανούς να αναβάλουν τα ταξίδια και να κλείσουν τους χώρους εκδηλώσεων, και έχει διαταράξει τα σχέδια των μαθητών και των εκπαιδευτικών να επιστρέψουν στο σχολείο και των εργαζομένων στο γραφείο.

Αφού κατηγορήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες ότι επικεντρώνει στους εμβολιασμούς σε βάρος του testing, η κυβέρνηση Μπάιντεν δήλωσε πως θα αυξήσει τον αριθμό τεστ COVID-19 που είναι διαθέσιμος στα σχολεία κατά 10 εκατ. τον μήνα. Η κυβέρνηση εκτιμά πως θα βοηθήσει τα σχολεία να διπλασιάσουν και πλέον τον όγκο του testing σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2021.

Πέντε εκατομμύρια δωρεάν τεστ rapid θα διανέμονται κάθε μήνα ώστε να βοηθήσουν τα νηπιαγωγεία και τα σχολεία μέχρι και τη 12η βαθμίδα (Κ-12) να παραμείνουν ανοικτά και η κυβέρνηση θα καταστήσει διαθέσιμη τη δυνατότητα των εργαστηρίων προκειμένου να διενεργούνται πέντε εκατομμύρια τεστ PCR τον μήνα για σχολεία. Η χρηματοδότηση και γι’ αυτό είναι ομοσπονδιακή (από την κεντρική κυβέρνηση δηλαδή) όπως αναφέρει η USA Today.

Τα μέτρα λαμβάνονται καθώς ορισμένες σχολικές περιφέρειες επαναφέρουν την τηλεκπαίδευση προκειμένου να διαφύγουν το κύμα της Όμικρον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα