Χρήστος Μάστορας: Μίλησε ανοιχτά για το πρόβλημα με την υγεία του – Τι είναι η “Αιθουσαία Νευρωνίτιδα”
Ο αγαπημένος τραγουδιστής αποκάλυψε στα social media το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει και ανάγκασε τις Melisses να ακυρώσουν τις εμφανίσεις τους. Τι ακριβώς είναι η "Αιθουσαία Νευρωνίτιδα".
- 23 Μαρτίου 2019 12:46
Ανησυχία στους φαν προκάλεσε η ανακοίνωση που έκαναν οι “Melisses” για ακύρωση των εμφανίσεών τους, εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει ο frontman του συγκροτήματος, Χρήστος Μάστορας.
Ο δημοφιλής τραγουδιστής αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για το πρόβλημά του μέσα από τους λογαριασμούς του στα social media, αποκαλύπτοντας από τι πάσχει: την “Αιθουσαία Νευρωνίτιδα”.
«“ΑΝ”… Ωραία λέξη… Αινιγματική, κομψή, διπλωματική και πολλά άλλα.. Στην περίπτωση μου όμως σημαίνει Αιθουσαία Νευρωνίτιδα (ΑΝ).Google it! Έτσι απροειδοποίητα… Κι εκεί που νιώθεις παντοδύναμος, ανίκητος κι ωραίος κι όλες αυτές τις γλυκιές ψευδαισθήσεις της νιότης, σε σκουντάει η πραγματικότητα. Το σκούντημα είναι λίγο πιο δυνατό απ’αυτά που έχεις συνηθίσει γιατί τελικά είσαι πιο «μικρός» απ’ό,τι φανταζόσουν αλλά το μάθημα μεγάλο… Εν ολίγοις «όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια γελάει ο Θεός», «υγεία πάνω απ’όλα» κι όλα αυτά τα κλισέ λέω να τα υιοθετήσω… ΑΝ τρέχετε λοιπόν για πολλή ωρα στην αριστερή λωρίδα, τσεκάρετε που και που μήπως έχει ανάψει λαμπάκι για βενζίνη.. Από την επόμενη βδομάδα που θα μπορώ, πρώτα ο Μεγάλος βέβαια να περπατήσω σε ευθεία γραμμή ,τα λέμε στη BOXάρα μας το ΠΣ(29-30) και στο Barbarella μας την Κυριακή(31). Θα έλεγα «αγάπη» αλλά τελικά «υγεία πάνω απ’όλα» my friends. ΧΜ», έγραψε προς τους φαν του ο Χρήστος Μάστορας.
Τι είναι η Αιθουσαία Νευρωνίτιδα
Η Αιθουσαία Νευρωνίτιδα είναι φλεγμονή του αιθουσαίου νεύρου, πιθανότατα στα πλαίσια ιογενούς λοίμωξης. Δεν έχει διευκρινιστεί πλήρως η παθογένεια της νόσου, αλλά έχει ενοχοποιηθεί ο ιός του Απλού Έρπη (HSV-1). Χαρακτηρίζεται από αιφνίδια εισβολή έντονου ιλίγγου, που συνοδεύεται από εμέτους και επιδεινώνεται με την κίνηση της κεφαλής.
Συνήθως, διαρκεί από λίγες ημέρες έως 3 εβδομάδες. Δεν σχετίζεται με απώλεια ακοής, ενώ μπορεί να παρατηρηθεί οριζόντιος νυσταγμός κατά την κλινική εξέταση. Στο ιστορικό του ασθενούς, αναφέρεται συχνά πρόσφατη λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος.