ΗΠΑ: Στενεύει ο κλοιός για τον Τραμπ -Τρεις νέες κλητεύσεις για την επίθεση στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Στενεύει ο κλοιός για τον Τραμπ -Τρεις νέες κλητεύσεις για την επίθεση στο Καπιτώλιο
Οπαδοί του Τραμπ καταλαμβάνουν το Καπιτώλιο AP Photo/John Minchillo

Τρεις νέες κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση στο Καπιτώλιο. Πρόκειται για ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του Τραμπ.

Η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων που διερευνά την περυσινή επίθεση στο Καπιτώλιο, κλήτευσε την Τρίτη τρία άτομα, μεταξύ αυτών ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου στη διάρκεια της θητείας Τραμπ και δύο σύμβουλοι του γιου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Οι κλητεύσεις αφορούν τον Άντι Σουραμπιάν και τον Άρθουρ Σβαρτς, οι οποίοι διετέλεσαν σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, και τον Ρος Γουόρθινγκτον, ο οποίος βοήθησε στη σύνταξη της ομιλίας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ για τη συγκέντρωση της 6ης Ιανουαρίου 2021, αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Στο στοχαστρο ο Ντόναλντ Τραμπ

Οι νέες κλήσεις δείχνουν ότι η επιτροπή πλησιάζει όλο και περισσότερο τον Τραμπ στην έρευνά της και υποδηλώνει ότι η επιτροπή εξετάζει τώρα εάν η ομιλία του πρώην προέδρου υποδηλώνει ότι ο Λευκός Οίκος είχε εκ των προτέρων γνώση των σχεδίων για επίθεση στο Καπιτώλιο.

«Η επιτροπή αναζητά πληροφορίες από άτομα που συμμετείχαν στη συγκέντρωση», αναφέρει ο πρόεδρος της επιτροπής του Κογκρέσου, Μπένι Τόμσον. «Οι διαδηλώσεις εκείνη την ημέρα κλιμακώθηκαν σε επίθεση στη δημοκρατία μας. Οι διαδηλωτές έγιναν ταραξίες που πραγματοποίησαν μια βίαιη προσπάθεια να εκτροχιάσουν την ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας».

Η συγκέντρωση στο Ellipse έχει μεγάλη πλέον σημασία για την επιτροπή τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς εξετάζει εάν ο Τραμπ εμπόδισε διαδικασία του Κογκρέσου υποκινώντας τους υποστηρικτές του να εισβάλουν στο Καπιτώλιο και να σταματήσουν την πιστοποίηση της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα