Γαλλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Πάνω από 330.000 σε ένα 24ωρο

Γαλλία: Νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων – Πάνω από 330.000 σε ένα 24ωρο
Νέο ρεκόρ κρουσμάτων στη Γαλλία (AP Photo/Michel Euler)

Ακόμη ένα αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων "έσπασε" η Γαλλία, με πάνω από 330.000 νέες μολύνσεις.

Η Γαλλία ανακοίνωσε σήμερα 368.149 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί στις 5 Ιανουαρίου (332.252).

Παράλληλα, στο ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν 268 θάνατοι ασθενών εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων σε 98.947.

Επιπλέον 65 ασθενείς χρειάστηκε να μεταφερθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), όπου σήμερα νοσηλεύονται συνολικά 3.969 φορείς του ιού.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο ρεκόρ κρουσμάτων είχε προαναγγείλει ο υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν, μιλώντας στο κοινοβούλιο. «Δεν έχουμε ξαναδεί τέτοιους αριθμούς από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης», υπογράμμισε, φανερώνοντας την ανησυχία του.

Γαλλία: Εξετάζεται 4η δόση σε ηλικιωμένους

Οι γαλλικές επιστημονικές αρχές πάντως μελετούν το ενδεχόμενο χορήγησης τέταρτης δόσης σε άτομα τρίτης ηλικίας, ακόμη και αν αυτό το θέμα είναι προς το παρόν «πρόωρο», ανέφερε το υπουργείο Υγείας.

«Στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες βρίσκονται όλες περίπου στο ίδιο στάδιο σε αυτά τα θέματα, περιμένοντας τη θέση των επιστημονικών αρχών», ανέφερε το υπουργείο σε ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου.

Το Ισραήλ άρχισε στις 3 Ιανουαρίου να χορηγεί μια τέταρτη δόση σε άτομα ηλικίας 60 ετών και άνω, εν μέσω μιας εστίας μολύνσεων που συνδέονται με την Όμικρον, την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του νέου κορονοϊού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα