Ιταλία: Άνοιξαν τα βιβλιοπωλεία – Με μάσκες και γάντια οι καταστηματάρχες

Ιταλία: Άνοιξαν τα βιβλιοπωλεία – Με μάσκες και γάντια οι καταστηματάρχες
AP Photo/Alessandra Tarantino

Ο Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε πως από τις 4 Μαΐου θα αρχίσει επίσημα η πρώτη χαλάρωση των μέτρων στην Ιταλία, ωστόσο έχουν ήδη γίνει τα πρώτα βήματα προς την επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα των βιβλιοπωλείων στην Ρώμη (VIDEO).

Η Ιταλία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη από τη μάστιγμα του κορονοϊού, που έχει αφήσει πίσω του πάνω από 24.000 νεκρούς, ωστόσο τα πρώτα δειλά-δειλά βήματα για να μπορέσει κάποια στιγμή η γειτονική χώρα να ξανασταθεί στα πόδια της και να αρχίσει να αναπνέει εκ νέου, έγιναν.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα -μέσω του πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε- πως από τις 4 Μαΐου αρχίζει επίσημα η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας, ωστόσο τα βιβλιοπωλεία στην Ρώμη έχουν ήδη ανοίξει και θα παίξουν το ρόλο ενός άτυπου τεστ για το πώς θα εξελιχτει από εδώ και πέρα η μάχη κατά του κορονοϊού.

Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων υποχρεούνται μάλιστα να φορούν μάσκες και γάντια καθώς και να απολυμαίνουν πολύ συχνά το χώρο τους. ενωεΕάν ένα κατάστημα είναι μικρότερο από 40 τετραγωνικά μέτρα, επιτρέπεται η είσοδος ενός μόνο πελάτη τη φορά

“Το πρόβλημα είναι πως πολλοί πελάτες μπαίνουν μέσα χωρίς κανένα μέτρο προστασίας όπως μάσκες ή γάντια.

Οφείλω να προσέχω τον εαυτό μου και τους πελάτες που έρχονται και με δυσκολεύει να πρέπει να τους λέω τα αυτονότητα για την ασφάλειά τους”, αναφέρει χαρακτηριστικά στην ιταλική τηλεόραση ιδιοκτήτης βιβλιοπωλείου στην Ρώμη.


ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα