Βρετανία: Παίκτες ομάδας ράγκμπι ξυρίζουν τα κεφάλια τους για την ενίσχυση του NHS

Βρετανία: Παίκτες ομάδας ράγκμπι ξυρίζουν τα κεφάλια τους για την ενίσχυση του NHS

Παίκτες βρετανικής ερασιτεχνικής ομάδας ράγκμπι αποφάσισαν να ξυρίσουν τα κεφάλια τους με στόχο να αρχίσουν ένα... κύμα που θα συμβάλλει στη οικονομική στήριξη του Εθνικού Συστήματος.

Ο 99χρονος Τόνι Μουρ άνοιξε το δρόμο με την εκπληκτική του και συνάμα αξιέπαινη κίνηση που είχε ως αποτέλεσμα να μαζευτούν πάνω από 15.000.00 λίρες για το NHS μέσω δωρεών από όλο τον κόσμο και φαίνεται πως ενέπνευσε πολύ κόσμο για ανεξάρτητες και ιδιαίτερες πρωτοβουλίες.

Έχοντας λοιπόν τον βετεράνο πολέμου ως πιλότο, οι παίκτες της Newbold RFC, ερασιτεχνικής ομάδας ράγκμπι στο Ηνωμένο Βασίλειο, θέλησαν να βρουν και αυτοί έναν τρόπο για να μαζέψουν χρήματα που θα διατεθούν για το σύστημα υγείας της χώρας και το βρήκαν μέσω… ξυρίσματος.

Αποφάσισαν να ξυρίζουν όλοι τα κεφάλια τους θέλοντας να στείλουν μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης εν μέσω κορονοϊού, με την ιδέα τους να βρίσκει ανταπόκριση και να προσθέτει άλλες 56.000 λίρες στα ταμεία του NHS.

Στο να διαδοθεί η κίνησή τους και να μαζευτεί αυτό το ποσό βοήθησαν και αρκετά νυν και πρώην παγκόσμια αστέρια του αθληματος, με τον εκ των εμπνευστών της πρωτοβουλίας αυτής, Στούαρτ Χάουτον να τονίζει:

“Δεν είναι μόνο οι άνδρες παίκτες του ράγκμπι που παίρνουν μέρος, έχουμε επίσης γυναίκες και παιδιά που έχουν ενταχτεί στην ομάδα με τίτλο “Brave the shave”, που δεν ξυρίζουν μόν τα κεφάλια τους αλλά και τα φρύδια τους”.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία άρχισε πριν από 19 ημέρες ενώ μέχρι στιγμής έχουν συμμετάσχει πάνω από 300 αθλητές ράγκμπι.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα