Ο Τραμπ κάνει εκτίμηση για 65.000 νεκρούς, αλλά κρίνει τα μέτρα “υπερβολικά”

Ο Τραμπ κάνει εκτίμηση για 65.000 νεκρούς, αλλά κρίνει τα μέτρα “υπερβολικά”
AP Photo/Alex Brandon

Σε μία μαύρη εκτίμηση αναφορικά με τον πόλεμο των ΗΠΑ κόντρα στον κορονοϊό προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα με τις περισσότερες απώλειες στον πλανήτη, στον πόλεμο με τον κορονοϊό, καθώς μέχρι στιγμής σε όλες τις Πολιτείες της χώρας έχουν χάσει τη ζωή τους σχεδόν 37.000 άνθρωποι και έχουν προσβληθεί πάνω από 700.000.

Την ίδια ώρα, τα μηνύματα που φτάνουν στους πολίτες για την επόμενη ημέρα μόνο αισιόδοξα και ενθαρρυντικά δεν είναι, με το τελευταίο να έρχεται από τον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος δήλωσε πως η χώρα του οδεύει προς έναν συνολικό απολογισμό που κυμαίνεται από 60 μέχρι 65 χιλιάδες νεκρούς.

Παρά το γεγονός μάλιστα πως ο ρυθμός της εξάπλωσης επιταχύνθηκε ξανά, ο ένοικος του Λευκού Οίκου επέκρινε τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί από μέρους ορισμένων κυβερνητών πολιτειών για την ανάσχεση της διασποράς του ιού, λέγοντας πως βρίσκει ότι οι εντολές τους προς τους πολίτες τους να μείνουν σπίτι είναι “υπερβολικά αυστηρές”.

Ερωτηθείς εάν ζητεί κάποιες από τις αμερικανικές πολιτείες, όπως το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Βιρτζίνια, να άρουν τους περιορισμούς που επέβαλαν, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε “όχι, αλλά νομίζω ότι ορισμένα στοιχεία των μέτρων που έλαβαν είναι υπερβολικά”.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα