ΗΠΑ: Βανδαλισμός στην προτομή της Μπριόνα Τέιλορ

ΗΠΑ: Βανδαλισμός στην προτομή της Μπριόνα Τέιλορ

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν κάτοικοι του Όκλαντ όταν είδαν την προτομή της Μπριόνα Τέιλορ που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς, να φέρει σημαντικές φθορές μετά από βανδαλισμό. Έρευνα των αρχώ.

Δύο μόλις εβδομάδες έμεινε στη θέση της η προτομή της Μπριόνα Τέιλορ, που δολοφονήθηκε από αστυνομικούς τον περασμένο Μάρτιο, μέχρι τη στιγμή που η μισαλλοδοξία επανήλθε στους δρόμους του Όκλαντ και μάλιστα στην πιο άγρια μορφή της, βεβηλώνοντας μνημείο της νεκρής Αφροαμερικανής από πυρά αστυνομικών.

Οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με το αποτρόπαιο αυτό θέαμα, βλέποντας την προτομή να φέρει σοβαρές φθορές μετά από βανδαλισμό.

Οι αρχές ερευνούν μεν την υπόθεση επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για βανδαλισμό, χωρίς ωστόσο να έχει “εντοπίσει υπόπτους ή κίνητρα”, όπως ενημέρωσε.

Ο δημιουργός της προτομής σχολίασε το γεγονός, κάνοντας λόγο για μια “πράξη ρατσιστικής επιθετικότητας που είχε ως στόχο την καταστολή του αγώνα της ελευθερίας των μαύρων”.

Η κεραμική προτομή απεικόνιζε την Μπριόν Τέιλορ χαμογελαστή και είχε εγκατασταθεί στο κέντρο του Όκλαντ, κοντά στο Δημαρχείο, πριν από δυο εβδομάδες, φέροντας στη βάση της και το μήνυμα “Πείτε το όνομά της: Μπριόνα Τέιλορ”.

Η 26χρονη νοσηλεύτρια Μπριόνα Τέιλορ σκοτώθηκε στις 13 Μαρτίου όταν αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, εκτελώντας ένα ένταλμα με βάση το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να αναγγείλουν ποιοι είναι. Ο σύντροφός της πυροβόλησε μία φορά (τραυματίζοντας στο πόδι έναν αστυνομικό) με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα, νομίζοντας ότι ο πρώην φίλος της Μπριόνα προσπαθούσε να μπει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν, πυροβολώντας και σκοτώνοντας τη νεαρή γυναίκα.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα