Το tweet του Τραμπ, που “δείχνει” τις εκλογές του 2024

Το tweet του Τραμπ, που “δείχνει” τις εκλογές του 2024

"Ο Τραμπ μάχεται για την Αμερική. Παλεύει για την ελευθερία, για τον στρατό, την τάξη και την ειρήνη". Το νέο tweet του Τραμπ αποτελεί την αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2024;

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δημοσίευσε στο Twitter ένα βίντεο που παραπέμπει σε προεκλογική καμπάνια κατά το οποίο επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς του πως είναι υπέρ του ανοίγματος θέσεων εργασίας και πως τάσσεται με το μέρος των ενόπων δυνάμεων, μία κίνηση που ίσως πρόκειται για την αρχή της προεκλογικής τυ εκστρατείας για τις εκλογές του 2024.

Το βίντεο ανοίγει με εικόνες του Λευκού Οίκου και του Ντόναλντ Τραμπ, ενώ εμφανίζονται μεγάλα γράμματα στην οθόνη με διάφορα μηνύματα: “Ο Τραμπ υποστηρίζει την Αμερική” και “Ο Τραμπ μάχεται την ανεργία για τους Αμερικανούς”. Διάφορα πλάνα από εργοστάσια και επιχειρήσεις διακρίνονται στο πίσω μέρος.

Συνεχίζοντας ακούγεται η φράση: “Ο κ.Τραμπ παλεύει για την ελευθερία, για τη στρατιωτική δύναμη, την ειρήνη, τον νόμο και την τάξη και τη σημαία μας”, ενώ ο ίδιος εμφανίζεται με στρατιωτικούς και παγκόσμιους ηγέτες.

Το βίντεο έχει προβληθεί πάνω από 5 εκατομμύριο φορές, ενώ έχει κοινοποιηθεί πάνω από 56.000 μέχρι στιγμής. Τα σχόλια ήταν ανάμεικτα: πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος ο σκοπός του βίντεο, άλλοι αμφιβήτησαν τις δεσμεύσεις του Τραμπ, ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που εξέφρασαν την υποστήριξή τους.

Υπήρξαν αναφορές, σύμφωνα με τον Independent, ότι η ομάδα του Τραμπ προετοιμάζεται να ξεκινήσει την εκστρατεία του 2024, περίπου την ίδια στιγμη που αναμένεται να επικυρωθεί η νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του 2020.

Παράλληλα σημειώνεται ότι ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στην Ουάσινγκτον στις 6 Ιανουαρίου, σε μια ύστατη προσπάθεια να ασκήσει πίεση στο Κογκρέσο να μην επικυρώσει την νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Χιλιάδες υποστηρικτές του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ αναμένονται στην ομοσπονδιακή πρωτεύουσα της χώρας την ημέρα αυτή με σκοπό να στηρίξουν τον Τραμπ και τις αβάσιμες κατηγορίες ότι υπήρξε “μαζική” νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μεταξύ των διαδηλωτών που αναμένονται είναι και κάποιες βίαιες ομάδες, όπως η ακροδεξιά οργάνωση Proud Boys, οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία στους δρόμους της Ουάσινγκτον, έπειτα από μια αντίστοιχη κινητοποίηση που πραγματοποίησαν στις 12 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας σημειώθηκαν ταραχές. Τότε πολλοί άνθρωποι δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι και δεκάδες άλλοι συνελήφθησαν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα