“Τουρκάκια”: Η ιδανική συνταγή για ό,τι έμεινε από το τραπέζι του Πάσχα
Ένα εύκολο πιάτο χωρίς κούραση στην προετοιμασία του, που μπορέι να απογειώσει το τραπέζι της Δευτέρας του Πάσχα.
- 03 Μαΐου 2021 08:00
Μετά το μεγαλοπρεπές μεσημεριανό φαγητό της Κυριακής του Πάσχα, καλό είναι να έχουμε λύσεις μαγειρικής που δεν είναι κουραστικές και δύσκολες στην εκτέλεση τους. Τα ‘τουρκάκια’ γίνονται με τα απομεινάρια του αρνιού και λίγα περιθώρια ‘μαμαδίστικής’ φροντίδας, πανεύκολα!
Υλικά
- Η συκωταριά, τα πνευμόνια και τα γλυκάδια του αρνιού
- Μπόλιες, αρνίσιες
- Ξύδι ή χυμό λεμονιού
- Αλατοπίπερο
- Ρίγανη
- Χυμό λεμονιού
- Μαϊντανό
Προετοιμασία
Τοποθετούμε τα εντόσθια σε μπολ με ζεστό νερό, ξύδι ή χυμό λεμονιού. Τα ξεπλένουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν το νερό τους και ύστερα τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τους ρίχνουμε αλατοπίπερο και ρίγανη.
Ανοίγουμε την μπόλια, βάζουμε όση ποσότητα θέλουμε απ λίγο τα διαθέσιμα κομμάτια του αρνιού, τα τυλίγουμε μια φορά και κόβουμε την μπόλια.
Ανάβουμε τα κάρβουνα ή τον φούρνο της κουζίνας μας, τα τοποθετούμε στη σχάρα και τα ψήνουμε και από τις δύο μεριές, μέχρι να ροδίσουν. Στο τέλος τους ρίχνουμε μπόλικο λεμόνι και λίγο μαϊντανό. Συνοδεύουμε με πατάτες ή σαλάτα.
Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις