Κορονοϊός: Η Γαλλία δεν συνδέει την ασθένεια με την Ουχάν

Κορονοϊός: Η Γαλλία δεν συνδέει την ασθένεια με την Ουχάν
O πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν Gonzalo Fuentes/Pool via AP

Αξιωματούχος του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, υποστήριξε πως δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις πως η νόσος Covid-19 συνδέεται με ερευνητικό εργαστήριο της Ουχάν.

Η Γαλλία κατέστησε σαφές μέσω δημόσιας τοποθέτησης ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις προς το παρόν οποιαδήποτε σύνδεσης μεταξύ του νέου κορονοϊού και των εργασιών του ερευνητικού κέντρου P4 στην κινεζική πόλη Ουχάν, από όπου ξεκίνησε η πανδημία.

“Θα θέλαμε να καταστήσουμε σαφές ότι έως σήμερα δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν πρόσφατα στον αμερικανικό Τύπο, βάσει των οποίων εξακριβώνεται η σύνδεση μεταξύ της προέλευσης της Covid-19 και των εργασιών του εργαστηρίου P4 στην Ουχάν της Κίνας”, επισημαίνει αξιωματούχος του γραφείου του προέδρου της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ουσιαστικά, η δήλωση αυτή είναι και μία απάντηση της Γαλλίας όχι μόνο σε μερίδα του Τύπου των ΗΠΑ αλλά και στον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ, που προσπαθεί εδώ και ημέρες να συνδέσει την ασθένεια με την Ουχάν, κάνοντας λόγο για ‘κινεζικό ιό” και κατηγορώντας τον ΠΟΥ πως εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Κίνας.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα