Εμβόλιο Κορονοϊού: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί από παιδιάτρους

Εμβόλιο Κορονοϊού: Πότε ξεκινούν οι εμβολιασμοί από παιδιάτρους
Εμβολιασμός. 2021 Thanassis Stavrakis/Associated Press

Στις 140.000 ανέρχονται οι μαθητές που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Επιδιώκεται η διασφάλιση να μην υπάρξουν φαινόμενα πλασματικών εμβολιασμών και στα παιδιά.

Αν και σημειώθηκε αύξηση κατά περίπου 20.000 παιδιών την τελευταία εβδομάδα, μόνο 140.000 παιδιά ηλικία 12-17 ετών έχουν μέχρι σήμερα εμβολιαστεί. Τα παραπάνω στοιχεία ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης. Ο κ. Θεμιστοκλέους σημείωσε ότι τέλος Σεπτέμβρη ή το αργότερο αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των παιδιών από ιδιώτες παιδιάτρους. Υποστήριξε δε ότι θα υπάρξουν δικλείδες ασφαλείας ώστε να εξασφαλιστεί ότι δεν θα έχουμε πλασματικούς εμβολιασμούς, αν και δεν προχώρησε σε συγκεκριμένες αναφορές.

Την ίδια στιγμή η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου επεσήμανε τη σημαντική συνεισφορά που θα έχει η συμμετοχή των παιδιάτρων στον εμβολιασμό των παιδιών 12-17 ετών καθώς θεωρούνται οι πλέον κατάλληλοι για να λύσουν κάθε απορία των γονέων. Επίσης σημείωσε ότι αναμένεται έγκριση από τους διεθνείς εγκριτικούς οργανισμούς, με το χαρακτήρα της επείγουσας χορήγησης εμβολίου, ο εμβολιασμός και στα μικρότερα παιδιά αλλά και τα βρέφη.

Στην ενημέρωση ανέφερε ότι ξεκινά και η διαδικασία για τον εμβολιασμό 285.000 πολιτών που είναι ανοσοκατεσταλμενοι με τρίτη δόση και ήδη έχει ξεκινήσει από σήμερα η αποστολή των σχετικών sms.

Όπως είπε η κα Θεοδωρίδου για την τρίτη δόση η εθνική επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει θετικά σχετικά με τους ανοσοκατεσταλμένους, τους διαμένοντες σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων αλλά και για άτομα άνω των 60 ετών. Το χρονικό διάστημα για τους ανοσοκατεσταλμένους είναι 40 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ για τους υπόλοιπους είναι 6 ως 8 μήνες. Επίσης σημείωσε ότι τα δεδομένα της ανοσοανταπόκρισης δείχνουν ότι και άλλες πληθυσμιακές ομάδες μπορούν να προτεραιοποιηθούν όσον αφορά στον εμβολιασμό, όπως οι υγειονομικοί, λόγω μεγάλης έκθεσή τους στον ιό.

Ο κ. Θεμιστοκλέους αναφερόμενος στους εμβολιασμούς παιδιών σημείωσε ότι στις ηλικίες 15-17 ετών έχουν λάβει έστω μία δόση 25% και με βάση τα κλεισμένα ραντεβού το 26,5% ενώ έχουν ήδη εμβολιαστεί 90 χιλιάδες δηλαδή επιπλέον 16.000 τις τελευταίες ημέρες.

Επίσης στις ηλικίες 12-14 ετών, έχει εμβολιαστεί το 13% ποσοστό που φτάνει το 14,5% με τα κλεισμένα ραντεβού και συνολικά 50.000 έχουν λάβει έστω μία δόση. Δηλαδή έχει σημειωθεί μία αύξηση κατά περίπου 13,5 χιλιάδων παιδιών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα