Billie Eilish: Ένα φαινόμενο αυτοπεποίθησης

Billie Eilish: Ένα φαινόμενο αυτοπεποίθησης
Η Μπίλι Αϊλις στα γκράμι Jordan Strauss/Invision/AP

Η 19χρονη σουπερστάρ της εναλλακτικής ποπ ανάγγειλε μέσω σόσιαλ πως το πολυαναμενόμενο δεύτερο άλμπουμ της θα κυκλοφορήσει τέλη Ιουλίου.

«ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΟΥ ΑΛΠΟΥΜ “Happier Than Ever” ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ! Είναι το πιο αγαπημένο μου πράμα που έχω δημιουργήσει ποτέ, και είμαι τόσο ενθουσιασμένη και αγχωμένη και ανυπομονώ να τον ακούσετε.» Τάδε πόσταρε την περασμένη Τετάρτη η Βιllie Eilish. Και δυο μέρες αργότερα σιγοντάρησε την είδηση «ανεβάζοντας» το ακουστικό σινγκλ «Your Power», ένα από τα 16 τραγούδια που θα περιέχει το νέο άλμπουμ της.

Το εν λόγω τραγούδι, που στηλιτεύει την κατάχρηση εξουσίας, κινείται στο ίδιο σαρκαστικο-ψιθυριστό ύφος των προηγούμενων τρελών σουξέ της, που η 19χρονη Καλιφορνέζα γράφει μαζί με τον 22χρονο αδελφό της, Φίνεας Ο΄Κόνελ. Στο δε βιντεοκλίπ του «Your Power», εκείνο που κυρίως κινείται είναι ένα τεράστιο ανακόντα που τυλίγεται αργά μα σταθερά γύρω από τον λαιμό της Billie, η οποία τραγουδάει καθισμένη στην παντέρημη κοιλάδα Σίμι βόρεια του Λος Άντζελες. Πρόκειται, θα πρέπει να σας πω, για το τέταρτο βιντεοκλίπ που σκηνοθετεί η ίδια η Άιλις, αποδεικνύοντας πως αυτό το κορίτσι είναι εντελώς πολυτάλαντο. Και ασταμάτητο…

Από το 2015, που η 15χρονη τότε κοπελιά με την χαχόλικη αμφίεση, τις παράδοξες διχρωμίες στο μαλλί, και το γλαρό γαλάζιο μάτι άλωσε το διαδίκτυο με το «Ocean Eyes», έχει γίνει σαφές πως η Άιλις ήρθε για να μείνει. Ήδη μετράει διάφορες σοβαρές κι ασόβαρες πρωτιές, ανάμεσά τους, του μοναδικού μουσικού με άλμπουμ στο Νο1 και ημερομηνία γέννησης στον 21ο αιώνα, ή του νεότερου μουσικού και της μοναδικής γυναίκας που κέρδισε και τις τέσσερις βασικές κατηγορίες των βραβείων Γκράμι την ίδια χρονιά. Άσε που το προπέρσινο χιτ «Bad Guy» έχει στριμαριστεί πάνω από δυο δισεκατομμύρια φορές στο Spotify.

Εκτός από τον πολύτιμο αδελφό, ο οποίος είναι συν-δημιουργός των τραγουδιών αλλά και παραγωγός της, στο πλευρό της μικροκαμωμένης αντισυμβατικής σταρ βρίσκονται διαρκώς οι γονείς της, Μάγκι Μπάιρντ και Πάτρικ Ο’ Κόνελ. Και μάλιστα, ως έμμισθα μέλη της πολυπρόσωπης ομάδας που πλαισιώνει, φυσικά, την χρυσοτόκο Βιllie Eilish –μάνατζερ, σεκουριτάδες, φυσικοθεραπευτές, διαφημιστές, στιλίστες… Οι δυο γονείς της, άλλωστε, αμφότεροι περιστασιακοί ηθοποιοί και ερασιτέχνες μουσικοί, έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση της ανένταχτης προσωπικότητας της Βillie, αφού και εκείνη και ο Φίνεας έλαβαν εκπαίδευση κατ’ οίκον, όχι σε σχολείο.

Ο μπαμπάς Πάτρικ, μιλώντας προ ημερών στο Variety, αναφέρθηκε με χιούμορ στην αδιαπραγμάτευτη αυτοπεποίθηση που επιδείκνυε η Billie από παιδί «Κοιτώντας πίσω, φαινόταν από τα τρία της –ήταν ανέκαθεν το αφεντικό. Κάποια παιδιά είναι αστεία, ή έξυπνα, ή περπατάνε νωρίς. Η Μπίλι ήταν από την αρχή εντελώς… Μπίλι. Με μεγάλη φαντασία και ωραία καλλιτεχνική ματιά. Έφτιαχνε κάτι φιλμάκια με τα παιχνίδια-ζωάκια της και τους φίλους της, και πολύ πριν γίνει Η Βιllie Eilish, ντυνόταν παλαβά: “Α, αυτή σακούλα σκουπιδιών θα ταιριάζει!” Έχει πολύ σαφή άποψη για το τι θέλει καλλιτεχνικά. Μπορεί να έχει μεσάνυχτα από άλλα πράματα, αλλά, Θεέ μου, η Billie κι αν θέλει τα φώτα, και την μουσική, και τα ρούχα της όπως τα θέλει!».

Με δικά της λόγια

• Γιατί αρέσει τόσο, ποιο είναι το μυστικό; «Δεν έχω ιδέα, φίλε! Δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι μιλούσα και έθιγα πλευρές της ζωής που πήγαιναν βαθύτερα από το μέσο τραγούδι. Δεν προσπάθησα να το κάνω –απλά το έκανα. […] Γι’ αυτά ήθελα να γράψω, και γι’ αυτό ο κόσμος ταυτίζεται. Δηλαδή, ακόμα και οι Beatles έχουν τραγούδια τελείως τύπου “Είμαι χάλια!”.»

• Γουστάρει που έχει το γενικό πρόσταγμα στο φαινόμενο «Βιllie Eilish»; «Εννοείται! Το λατρεύω. Και με τους φίλους μου, έτσι, πάντα ήμουν επί κεφαλής, το άλφα. Πάντα ήθελα να κάνω τα δικά μου, να είμαι κύριος του εαυτού μου –όχι ελέγχοντας τους άλλους, αλλά ελέγχοντας το τι κάνω εγώ.»

• Πώς βίωσε, αλήθεια, την όλη εκτόξευσή της στο σταριλίκι; «Δεν ήμουν έτοιμη για κάτι τέτοιο. Εμένα, απλώς μ’ άρεσε η μουσική, και δεν ήξερα ότι θα έπρεπε να έχω όλο αυτό το πράμα [εννοεί το συνεργείο, τους ειδικούς που την συνοδεύουν] γύρω μου. Ήταν κάτι εντελώς παράξενο για μένα, που ήμουνα 15 χρόνων. […] Δούλεψα πραγματικά σκληρά για πολύ καιρό, κι έχω φτάσει εκεί όπου δεν χρειάζεται πια να δουλεύω τόσο σκληρά. Δεν υπάρχει καν λόγος να λέω πόσο άσχημα ήταν τότε, γιατί είμαι τόσο χαρούμενη μέσα σ’ όλο αυτό τώρα –βασικά, είναι σούπερ, γαμάτα, και απλά θέλω να μεγαλώσει κι άλλο.»

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα