Καιρός: Ξεκινάει το Σάββατο η επέλαση του χιονιά

Καιρός: Ξεκινάει το Σάββατο η επέλαση του χιονιά

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το βράδυ του Σαββάτου με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, πολύ θυελλώδεις ανέμους στο Αιγαίο, ισχυρές καταιγίδες και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά για το News 24/7.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Αν μετακινηθείτε οδικώς μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας τις αντιολισθητικές αλυσίδες.
  • Οι άνεμοι θα πνέουν έως το απόγευμα με εντάσεις έως 7 μποφόρ ενισχυόμενοι. Την Κυριακή και Δευτέρα στο Αιγαίο θα έχουμε τοπικά 8 με 9 μποφόρ.
  • Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου.

Το Σάββατο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα ανατολικά. Στα βόρεια ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους  9 βαθμούς , στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο θα φτάσει τους 12 με 13 βαθμούς  και στο Αιγαίο τους 15  βαθμούς Κελσίου.

 

Βροχές και αργότερα στα ορεινά χιόνια στην Αττική  

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με ενίσχυση τη νύχτα στα ανατολικά στα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 06 έως 10 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

 

Βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά με βελτίωση από το βράδυ. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο Θερμαΐκό στα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

 

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ : Σαν σήμερα στις 27/12/2002 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πλημμύρες στην Κάσο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα