Έκλεισε το θρυλικό κλαμπ Rebound στην Πλατεία Αμερικής

Έκλεισε το θρυλικό κλαμπ Rebound στην Πλατεία Αμερικής
Το θρυλικό κλαμπ βρισκόταν στην πλατεία Αμερικής, στην οδό Μηθύμνης 43, και αποτελούσε σημείο after-διασκέδασης. Getty Images

Ένα από τα κλαμπ που καθόρισαν την darkwave σκηνή της Αθήνας, δεν είναι πια εδώ.

Το Rebound, ένα από τα εμβληματικότερα και μακροβιότερα κλαμπ της Αθήνας αποτελεί πλέν παρελθόν, καθώς μετά από 35 χρόνια λειτουργίας έκλεισε. Το θρυλικό κλαμπ βρισκόταν στην πλατεία Αμερικής, στην οδό Μηθύμνης 43, και αποτελούσε σημείο after-διασκέδασης. Τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε μετά τις 23.00 και έπαιζε κυρίως darkwave και gothic μουσική.

Άνοιξε το 1968 από τον Ηλία Γεωργουλέα, στενό φίλο και συμμαθητή του Παύλου Σιδηρόπουλου και του Αλέξη Γκόλφη. Αρχικά είχε την ονομασία Blueberry Hill και φιλοξένησε μερικά από τα τότε ανερχόμενα συγκροτήματα της πόλης. Ένα χρόνο μετά, το 1969, έγινε “Problem” και έπαιζε κυρίως ροκ μουσική.

Την τελική του μορφή -και το όνομα- την πήρε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, όταν και αποτέλεσε επίκεντρο της gothic και dark wave σκηνής της Αθήνας. Το όνομα Rebound προέρχεται από τις γραμμές στο ξύλινο λουστραρισμένο πάτωμα.

Χαρακτηριστικό και δηλωτικό της μεγάλης επιρροής του είναι πως η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Eleanor Friedberger είχε βγάλει δίσκο με τον τίτλο «Rebound» δηλώνοντας πως είχε εμπνευστεί από το κλαμπ της Αθήνας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα