Κορονοϊός – Ισπανία: Άλλοι 551 θάνατοι, κάτω από το 3% η αύξηση

Κορονοϊός – Ισπανία: Άλλοι 551 θάνατοι, κάτω από το 3% η αύξηση
Γιατρός και φέρετρα στη Βαρκελώνη AP Photo/Felipe Dana

Στην Ισπανία δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι για την πορεία της επιδημίας ανά την επικράτεια, ποντάροντας στην αύξηση των καθημερινών ελέγχων που προλαμβάνουν επίπονες καταστάσεις.

Η Ισπανία έχασε το τελευταίο 24ωρο άλλες 551 ψυχές, ένας αριθμός διόλου αμελητέος, και φλερτάρει πια με το όριο των 20.000 απωλειών στο σύνολο (από τους 136.000 παγκοσμίως). Ταυτόχρονα βέβαια είναι η πέμπτη φορά από τις 11 Απριλίου που οι καταγεγραμμένοι θάνατοι από κορονοϊό δεν ξεπέρασαν τους 600 και η αύξηση ήταν μικρότερη του 3%. Ήδη μάλιστα όσοι έχουν θεραπευτεί φτάνουν τις 75.000.

Ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίγια, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η καμπύλη έχει μειωθεί από τα τέλη Μαρτίου, εξήγησε ότι αυτό συνέβη διότι μεταξύ των νέων περιπτώσεων υπάρχουν ήδη πολλές που εντοπίστηκαν με γρήγορες δοκιμές. Μόνο στις 14 Απριλίου ελέγχθησαν 2.100 άτομα στη χώρα, με αποτέλεσμα ο εντοπισμός και η απομόνωση των φορέων/ασθενών να γίνεται άνευ άλλης καθυστέρησης. Φυσικά το νοσηλευτικό προσωπικό είναι από τις πιο ευάλωτες ομάδες.

Γνωρίζουν βέβαια και στην Κυβέρνηση πως τα επίσημα στοιχεία είναι ως ένα βαθμό πλασματικά. Φερ’ ειπείν την ώρα που στην Καταλονία από τις τοπικές αρχές μιλούν για 3.200 δηλωμένους νεκρούς, λέγεται πως τουλάχιστον οι διπλάσιοι, αν όχι περισσότεροι, έχουν αποβιώσει από επιπλοκές της covid-19. Το 25% εξ αυτών χωρίς καν να προλάβουν να νοσηλευτούν.

Γι’ αυτό και από το Υπουργείο Υγείας επιμένουν στη διατήρηση των έκτακτων μέτρων και του περιορισμού της κίνησης, πολλώ δε μάλλον της προσωπικής υγιεινής του καθενός.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα