Πάσχα 2021: Μεγάλο Σάββατο στις παραλίες με το θερμόμετρο πάνω από 30 βαθμούς

Πάσχα 2021: Μεγάλο Σάββατο στις παραλίες με το θερμόμετρο πάνω από 30 βαθμούς
Παραλία Φαλήρου. Φωτο αρχείου. Eurokinissi

Με ζέστη και αφρικανική σκόνη θα περάσουμε το Μεγάλο Σάββατο. Σε ποιές περιοχές το θερμόμετρο θα "χτυπήσει" 30άρια ή και παραπάνω.

Συννεφιά, ζέστη και αφρικανική σκόνη είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού το Μεγάλο Σάββατο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σε αρκετές περιοχές μάλιστα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, στέλνοντας τον κόσμο στις παραλίες.

Καιρός – Μεγάλο Σάββατο: Θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα

Το Μεγάλο Σάββατο προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν ομίχλες. Οι συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο έως 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 8 με 10 βαθμούς Κελσίου φτάνοντας σε πολλές περιοχές τους 29 με 32 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αναλυτικά

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρσία θα κυμανθεί από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στη ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε νησία Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από Από 13 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Έυβοια και ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα είναι κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 και στη Κρήτη έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ο καιρός στην Αττική

Αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη

Προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα