Πάστορες μηνύουν τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια

Πάστορες μηνύουν τον κυβερνήτη της Καλιφόρνια
Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom AP

Οι πάστορες διατείνονται πως μπορούν να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις συνεχίζοντας να τελούν τα καθηκόντα τους και οι απαγορεύσεις που τους επεβλήθησαν είναι αντισυνταγματικές.

Οι πάστορες τριών εκκλησιών της Καλιφόρνια μηνύουν τον κυβερνήτη Gavin Newsom, καθώς και μερικά ακόμα μέλη των διοικητικών αρχών, ύστερα από την απαγόρευση των θρησκευτικών συναθροίσεων, ως μέτρο περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού. Όπως διατείνονται, μπορούν να τελούν τα καθήκοντά τους τηρώντας παράλληλα και τις απαραίτητες αποστάσεις.

Στην αγωγή που κατέθεσαν τη Δευτέρα, επιμένουν πως είναι αντισυνταγματικό ορισμένες επιχειρήσεις να παραμένουν ανοιχτές, όπως για παράδειγμα τα μανάβικα ή τα εστιατόρια, τη στιγμή που οι οίκοι λατρείας του Θεού, υποχρεούνται να κλείσουν, ιδίως από τη στιγμή που είναι διατεθειμένοι να τηρούν κάθε μέτρο που έχει επιβληθεί από τις αρχές.

“Εάν ένας πολίτης της Καλιφόρνια έχει το δικαίωμα να επισκεφτεί το Costco, ή το τοπικό κατάστημα μαριχουάνας, ή μια κάβα και να προβεί σε αγορές τηρώντας τα μέτρα πρόληψης, τότε πρέπει και οι πιστοί να έχουν το ίδιο δικαίωμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Harmeet Dhillon, πρώην κυβερνήτρια της Καλιφόρνια με το κόμμα των Ρεπουμπλικανών.

Σύμφωνα με τη Huffpost, οι τρεις πάστορες διατείνονται πως το μέτρο της “καραντίνας” που εφαρμόστηκε στις 19 Μαρτίου, όπως και λοιπά παρόμοια μέτρα των αρχών του Riverside και του San Bernadino, είναι μια “χυδαία εκμετάλλευση” της εξουσίας, η οποία εκμεταλλεύεται την πανδημία για να επιβληθεί ακόμα περισσότερο στους πολίτες της.

Στον James Dean Moffatt, ανώτατο πάστορα της εκκλησίας Unlimited στο Indio της Καλιφόρνια, επιβλήθηκε πρόστιμο 1.000 δολαρίων, αφού παραβίασε τα μέτρα του Riverside για τις κοινωνικές συναθροίσεις, τελώντας κανονικά τη λειτουργία στις 5 Απριλίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα