Ισπανία: Συνελήφθη καταζητούμενος της ιταλικής μαφίας που εντοπίστηκε μέσω του Google Street View

Ισπανία: Συνελήφθη καταζητούμενος της ιταλικής μαφίας που εντοπίστηκε μέσω του Google Street View
Google Maps

Ένα μέλος της μαφίας, το οποίο είχε τραπεί σε φυγή εδώ και 20 χρόνια, βρέθηκε μέσω του Google Street View.

Ένα μέλος της ιταλικής μαφίας που αγνοούνταν για 20 χρόνια εντοπίστηκε σε μια ισπανική πόλη μέσω του προγράμματος της Google Maps, Street View.

Ο Gioacchino Gammino, ένας καταδικασμένος δολοφόνος που περιλαμβάνεται στους πιο καταζητούμενους γκάνγκστερ της Ιταλίας, συνελήφθη στο Galapagar, μια πόλη κοντά στη Μαδρίτη. Ο ίδιος, σύμφωνα με την Guardian, είχε παντρευτεί, ενώ άλλαξε και το όνομά του σε Manuel και εργαζόταν ως σεφ και είχε κατάστημα φρούτων και λαχανικών.

Η αστυνομία της Σικελίας διεξήγαγε αρκετές έρευνες για την αναζήτησή του Gammino, ενώ ένα ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε το 2014. Ο δραπέτης εντοπίστηκε στην Ισπανία, αλλά ήταν το Google Street View που βοήθησε στον εντοπισμό της ακριβούς τοποθεσίας του.

Συγκεκριμένα, το εργαλείο πλοήγησης, είχε απαθανατίσει μια εικόνα δύο ανδρών που συνομιλούσαν έξω από ένα κατάστημα φρούτων και λαχανικών. Η αστυνομία πίστευε ότι ένας από τους άνδρες έμοιαζε πολύ με τον Gammino, αλλά η ταυτότητά του επιβεβαιώθηκε μόνο όταν βρήκαν τη φωτογραφία του Gammino, ντυμένο με τη στολή του σεφ, σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Ο Gammino συνελήφθη στις 17 Δεκεμβρίου, αλλά οι λεπτομέρειες σχετικά με τη σύλληψή του δεν έχουν γίνει γνωστές μέχρι που αναφέρθηκαν από τη La Repubblica την Τετάρτη.

Κατά τη σύλληψή του, ο ίδιος φέρεται να είπε στην αστυνομία: “Πώς με βρήκατε; Δεν έχω τηλεφωνήσει καν στην οικογένειά μου εδώ και 10 χρόνια”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα