Σχεδόν αίθριος καιρός την Πέμπτη

Σχεδόν αίθριος καιρός την Πέμπτη
Εικόνα από την πλαζ του Αλίμου Eurokinissi

Περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Σχεδόν αίθριος καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας –Περιορισμένη αστάθεια στα βορειοανατολικά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κανονικά για την εποχή –Αυξημένη η σχετική υγρασία

  • Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 μποφόρ

 

Την Πέμπτη προβλέπονται πρόσκαιρες τοπικές βροχές στα βόρεια και τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη σποραδικές καταιγίδες. Γρήγορα όμως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση . Στις υπόλοιπες περιοχές θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Στερεάς και της Πελοποννήσου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 34 βαθμούς , στις Κυκλάδες τους 31, στο Ανατολικό Αιγαίο και την Νότια Κρήτη τους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική σχεδόν αίθριος καιρός

 

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός . Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και τοπικά στα ανατολικά 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αίθριος καιρός

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις  20/8/1965 είχαμε ισχυρές καταιγίδες στην Αττική με πλημμύρες. Το 2003 εκδηλώθηκαν ανάλογα φαινόμενα στη Θεσσαλονίκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα