Tips για να σου πετύχει το τσουρέκι με την πρώτη

Tips για να σου πετύχει το τσουρέκι με την πρώτη
Τσουρέκι Shutterstock

Οι λεπτομέρειες για τη σωστή εκτέλεση είναι πολλές. Σημαντικό για το αποτέλεσμα είναι να πετύχει κάθε στάδιο. Ορίστε μερικά Tips.

Φέτος έχεις πάρει την απόφαση να φτιάξεις μόνη σου τσουρέκι κι αυτό είναι δέσμευση. Να δοκιμάσεις βρε παιδί μου. Η φήμη που κυκλοφορεί στα μαγειρικά πηγαδάκια θέλει την εκτέλεση να έχει βαθμό δυσκολίας 18 στα 10 και δεν θα το αρνηθούμε. Οι λεπτομέρειες είναι πολλές και αλληλοεξαρτώμενες. Αν δεν πετύχει κάθε στάδιο το αποτέλεσμα δεν θα είναι αυτό που πρέπει.

Επιχείρηση τσουρέκι – Τι πρέπει να προσέξεις

-Να τηρηθούν αυστηρά οι αναλογίες στο μαχλέπι και τη μαστίχα γιατί αλλιώς το τσουρέκι θα πικρίζει.

-Όσο πιο πολύ χτυπάς τη ζύμη, τόσο πιο εύπλαστη θα γίνεται. Στην αρχή θα κολλάει στα τοιχώματα. Μην ανησυχήσεις, είναι φυσιολογικό.

-Είναι έτοιμη όταν ξεκολλάει και σηκώνεται ολόκληρη.

-Μόλις τα πλάσεις πρέπει να τα σκεπάσεις με μία πετσέτα και να τα αφήσεις σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν.

-Μην ξεχάσεις να αφήσεις χώρο ανάμεσά τους γιατί θα φουσκώσουν και θα κολλήσουν.

-Ο κρόκος με τον οποίο θα αλείψεις το τσουρέκι καλό θα είναι να έχει διαλυθεί με δύο κουταλιές νερό ή γάλα ώστε να μην αρπάξει από πάνω ενώ ακόμα δεν είναι έτοιμο.

-Το πιο σημαντικό όλων είναι να μην ανοιγοκλείνεις τον φούρνο κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα