Έβαλαν μάσκα στο άγαλμα του Ρόκι και εμείς σας θυμίζουμε την ιστορία του

Έβαλαν μάσκα στο άγαλμα του Ρόκι και εμείς σας θυμίζουμε την ιστορία του
Το άγαλμα του Ρόκι στη Φιλαδέλφεια "φορά" μάσκα για τον κορονοϊό AP

Με αφορμή την παρέμβαση ενός περαστικού στο άγαλμα του Rocky Balboa, το News 24/7 θυμίζει την ιστορία του διάσημου γλυπτού που βρίσκεται στα σκαλιά του Μουσείου της Φιλαδέλφειας.

Συνολικά 84 ώρες πήρε στον Σιλβέστερ Σταλόνε για να γράψει το 1975 το σενάριο της ταινίας “Rocky”. Είχε εμπνευστεί από έναν αγώνα μποξ που είχε παρακολουθήσει μεταξύ του μυθικού Μοχάμεντ Άλι κι ενός παντελώς άγνωστου μποξέρ από το Νιου Τζέρσεϊ, εν ονόματι Τσακ Γουέπνερ.

Για την ιστορία ο Τσακ Γούπνερ, πριν χάσει τελικά το ματς κατάφερε να αντέξει 15 γύρους, αλλά και να σοκάρει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα πετυχαίνοντας ένα νοκ άουτ επί του Άλι, κατά τη διάρκεια του αγώνα.

“Δεν είχε καμία τύχη απέναντι στην απόλυτη μηχανή του μποξ, τον Άλι. Αλλά κέρδισε παρά το γεγονός ότι έχασε τον αγώνα. Κέρδισε κάτι για κάθε χαμένο εκεί έξω, επειδή έδειξε πως θα μπορούσε να ρίξει κάτω τον ανίκητο και να πάει ως το τέλος” θυμάται ο Σταλόνε.

Το μήνυμα αυτό κατάφερε να αποτυπώσει μέσα από τη δημιουργία του Ρόκι Μπαλμπόα, η ιστορία του οποίου έμελλε να αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους, να του χαρίσει Όσκαρ και να μείνει στο πάνθεον της έβδομης Τέχνης.

Αναμφίβολα, από τις πιο κλασικές σκηνές του πρώτου Rocky είναι το μοντάζ της προπόνησης του νεαρού μποξέρ για τον μεγάλο αγώνα, το οποίο καταλήγει στον ήρωα να ανεβαίνει τα 72 σκαλιά του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφειας.

Η θρυλική σκηνή της ταινίας Rocky:

Τα σκαλιά αυτά έχουν γίνει γνωστά ως “Rocky Steps” και αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς ατραξιιόν της πόλης, με τους τουρίστες να μιμούνται συχνά τη διάσημη αναρρίχηση του Ρόκι. Στο σημείο μάλιστα έχει τοποθετηθεί και ένας χάλκινος ανδριάντας του Ρόκι.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας περαστικός τοποθέτησε μάσκα στο άγαλμα του Roxky Balboa. Οι φωτογραφίες έκαναν τον γύρο του διαδικτύου:

Το άγαλμα του Ρόκι στη Φιλαδέλφεια "φορά" μάσκα για τον κορονοϊό AP

 
Το άγαλμα του Ρόκι στη Φιλαδέλφεια "φορά" μάσκα για τον κορονοϊό AP

 

Με αφορμή την παρέμβαση αυτή, το News 24/7 παρουσιάζει την ιστορία του αγάλματος του Rocky Balboa και πώς κατάφερε να παραμείνει στα διάσημα σκαλιά της Φιλαδέλφειας:

Οι τρεις Ρόκι που ζυγίζουν δύο τόνους

Λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα για το Rocky III, που κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1982, ο Σταλόνε ανέθεσε στον A. Thomas Schomberg να φιλοτεχνήσει για τις ανάγκες της ταινίας ένα χάλκινο άγαλμα του Rocky. Ο γλύπτης από το Κολοράντο δημιούργησε συνολικά τρία αγάλματα βάρους 2 τόνων το καθένα και ύψους τριών μέτρων, τα οποία έπρεπε να μεταφερθούν στα διάσημα σκαλιά της Φιλαδέλφειας.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε κοιτά το άγαλμα του Ρόκι που τοποθετήθηκε στα σκαλιά του Μουσείου Τέχνης στη Φιλαδέλφεια. Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 12 Μαΐου 1981, την τρίτη ημέρσ γυρισμάτων του Rocky III. AP

 

Όταν έληξαν τα γυρίσματα, ένα από τα αγάλματα τοποθετήθηκε μόνιμα στο σημείο, στο κάτω μέρος των σκαλοπατιών. Το δεύτερο άγαλμα τοποθετήθηκε έξω από το Hall of Champions Sports Museum στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια, μέχρι το 2017, οπότε και το μουσείο έκλεισε. Στη συνέχεια τέθηκε σε δημοπρασία και αγοράστηκε από έναν ανώνυμο αγοραστή, ο οποίος αργότερα αποκαλύφτηκε ότι ήταν ο Σιλβέστερ Σταλόνε.

Το τρίτο άγαλμα βγήκε σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό: Διατέθηκε στους πλειοδότες μέσω της πλατφόρμας του eBay (μάλιστα η δημοπρασία επαναλήφτηκε άλλες δύο φορές μεταξύ των ετών 2002-2005 με εναρκτήρια τιμή την πρώτη φορά τα πέντε εκατ. δολάρια, τη δεύτερη τα τρία εκατομμύρια και την τρίτη το ένα εκατομμύριο. Τα κέρδη προορίζονταν για το Διεθνές Ινστιτούτο Αθλητισμού και Ολυμπιακής Ιστορίας). Τελικώς το άγαλμα τοποθετήθηκε στη γκαλερί Schomberg στο Κολοράντο.

Ο Σιλβέστερ Σταλόνε υπογράφει αυτόγραφα κατά την επίσημη τελετή τοποθέτησης του αγάλματος του Ρόκι στα σκαλιά του Μουσείου Τέχνης της Φιλαδέλφειας. Η φωτογραφία τραβήτηκε στις 25 ΜαΪου 1982. AP

Ως προς το πρώτο (και πιο διάσημο από τα τρία αγάλματα), η τοποθέτησή του δίχασε και έγειρε διάλογο μεταξύ του Μουσείου Τέχνης και της Επιτροπής Τέχνης της Φιλαδέλφειας, σχετικά με την έννοια της «τέχνης». Οι αξιωματούχοι της πόλης ισχυρίστηκαν ότι το άγαλμα του Ρόκι δεν ήταν «τέχνη», αλλά «αντικείμενο από μια ταινία» και τελικά το μετέφεραν προσωρινά έξω από τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Spectrum Arena.

Το 1990 ωστόσο, όταν ξεκίνησαν τα γυρίσματα του Rocky V, χρειάστηκε να επιστρέψει στο αρχικό του σημείο. Μάλιστα το Spectrum Arena για να καλυφτεί το κενό, δημιουργήθηκε μια χάλκινη πλάκα που έφερε τις πατημασιές του Σταλόνε (παρόμοια με αυτές που υπάρχουν στη Hollywood Boulevard), στην οποία χαράκτηκε το όνομα “Rocky”.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2006, το άγαλμα τοποθετήθηκε σε βάρθρο στο πάρκο έξω από το Μουσείο Τέχνης, κοντά στους πρόποδες των σκαλοπατιών. Κατά τα αποκαλυπτήρια της νέας μόνιμης θέσης του αγάλματος, ο δήμαρχος της Φιλαδέλφειας John Street είπε ότι τα σκαλοπάτια ήταν ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της πόλης και ότι ο Νεοϋορκέζος Σταλόνε είχε γίνει ο «αγαπημένος υιοθετημένος γιος της Φιλαδέλφειας.»

Η τελευταία επίσκεψη του Σταλόνε στο άγαλμα της Φιλαδέλφειας τον Δεκέμβριο του 2019:

Το άγαλμα του Ρόκι στη Φιλαδέλφεια "φορά" μάσκα για τον κορονοϊό AP

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα