Κορονοϊός – Ιταλία: Η 60χρονη που είχε βγάλει βόλτα τη χελώνα δεν έπεισε τους αστυνομικούς

Κορονοϊός – Ιταλία: Η 60χρονη που είχε βγάλει βόλτα τη χελώνα δεν έπεισε τους αστυνομικούς
Ιταλός αστυνομικός ελέγχει γυναίκα στο λόφο Τζιανίκολο της Ρώμης Cecilia Fabiano/LaPresse via AP

Μία από τις 16.545 παραβάσεις που βεβαίωσαν οι αρμόδιες αρχές της Ιταλίας σε 252.148 ελέγχους που διενεργήθηκαν για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κίνησης κατά τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών αφορούσε μια 60χρονη που βγήκε βόλτα με τη χελώνα της!

Η Ιταλία, ιδίως το βόρειο κομμάτι της χώρας, εξακολουθεί να μετρά εκατοντάδες νεκρούς από κορονοϊό ημερησίως, και εξ ανάγκης η αυστηρότητα στην τήρηση των έκτακτων διατάξεων για την κυκλοφορία είναι αμείλικτη με στόχο να σπάσει η αλυσίδα της διασποράς. Ειδάλλως μόνο τη Δευτέρα του Πάσχα των Καθολικών δεν είχαν διενεργηθεί 252.148 έλεγχοι σε πολίτες που κυκλοφορούσαν στους δρόμους.

Φυσικά ορισμένοι ‘πονηροί’ επιδιώκουν να ξεγελάσουν το σύστημα, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν τις εξαιρέσεις του νόμου. Όπως η 60χρονη που βγήκε από το σπίτι της για να βγάλει βόλτα το κατοικίδιό της. Την πολυαγαπημένη της χελώνα, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς που τη σταμάτησαν και της ζήτησαν να δικαιολογήσει την έξοδό της.

Οι καραμπινιέρι της συνοικίας Τσεντοτσέλε επέβαλαν πρόστιμο σε μια 60χρονη που έπιασαν να κυκλοφορεί εκτός της οικίας της χωρίς να έχει κάποια δικαιολογία“, ανέφερε αστυνομικός στο Γαλλικό Πρακτορείο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, η γυναίκα “έδωσε μια μονάχα δικαιολογία, υποστηρίζοντας ότι είχε βγει έξω από το σπίτι της για να κάνει βόλτα τη χελώνα της“.

Οι εξηγήσεις της δεν έπεισαν τους αστυνομικούς που της επέβαλαν το προβλεπόμενο πρόστιμο των 400 ευρώ.

Ήταν μία από τις πιο τρανταχτές εκ των 16.545 παραβάσεων που βεβαιώθηκαν από τις αρχές, μια αύξηση της τάξεως του 20% σε σύγκριση με ό,τι συνέβη την Κυριακή του Πάσχα (13.756).

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα